Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
Λειτουργία Πρωινού Τμήματος Ζωγραφικής

Στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας των τμημάτων για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο προγραμματίζεται η δημιουργία πρωινού τμήματος Ζωγραφικής από τη Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων. Το μάθημα διάρκειας τριών ωρών θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα με τη καθοδήγηση του επιμορφωτή – απόφοιτου της σχολής Καλών Τεχνών και προγραμματίζεται να λειτουργεί κάθε Δευτέρα 10:00-13:00. Oι κεντρικοί άξονες του μαθήματος είναι η εκμάθηση του ελεύθερου σχεδίου και του χρώματος. Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα διάφορα υλικά και μαθαίνουν πώς να τα χρησιμοποιούν σωστά. Δουλεύοντας πάνω στις συνθέσεις του εργαστηρίου με το ελεύθερο σχέδιο κατανοούν έννοιες όπως ο όγκος, η τονική ερμηνεία, η σύνθεση καθώς και η απλοποίηση σχημάτων και τόνων. Αργότερα ζωγραφίζουν με ακρυλικά, λάδια και ακουαρέλες και μελετούν το χρώμα εκ του φυσικού ή σε ζωγραφικά θέματα της επιλογής τους. Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε εφήβους όσο και σε ενήλικες.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές σε όλες τις δράσεις του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του  Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου. Στα τμήματα ενηλίκων, αρχαρίων ή προχωρημένων, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας  προκειμένου να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να εκφραστούν, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των τεχνών.

Προγραμματίζεται να λειτουργήσουν τα εξής Σεμιναριακά Προγράμματα: Δημιουργικής Γραφής διάρκειας  24 ωρών, Κατασκευής Εικαστικού Κοσμήματος διάρκειας  30 ωρών, Δημιουργίας Μεικτών Χειροτεχνικών Κατασκευών με αντικείμενο εικαστικές χειροτεχνικές δημιουργίες από χαρτοπολτό και ζωγραφική διάρκειας  30 ωρών & με αντικείμενο χειροτεχνικές συνθέσεις σε κεραμίδι ή πηλό, καθώς και τεχνικές παλαίωσης – πατίνας σε ξύλινες επιφάνειες διάρκειας  18 ωρών.

Θα λειτουργήσουν επίσης τα εξής τμήματα: Κεραμική, Φωτογραφία, Comic, Ψηφιδωτό, μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης, Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι, προγράμματα εκμάθησης χειρισμού Η/Υ.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ