Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα οφέλη του τρεξίματος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαίου η ομιλία του ειδικού καρδιολόγου Βας. Ψήφου για τα οφέλη του τρεξίματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Με έντονο ενδιαφέρον την παρακολούθησαν οι λάτρεις του τρεξίματος, καθώς και το κοινό που αγαπά τον αθλητισμό, γεγονός που αποδείχτηκε από τη συζήτηση μετά την ομιλία και τις εύστοχες ερωτήσεις και παρατηρήσεις των παρευρισκομένων.
Η ομιλία επικεντρώθηκε στα σημαντικά οφέλη του τρεξίματος για τον ασκούμενο και πιο συγκεκριμένα σε οφέλη που έχουν να κάνουν γενικότερα με τη την ποιότητα ζωής και ειδικότερα με το επίπεδο θνητότητας, το λιπιδαιμικό προφίλ πχ χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση, το καρδιαγγειακό σύστημα, την οστεοπόρωση, το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, τον καρκίνο, την αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ορθοπαιδικά προβλήματα, στην πνευματική και ψυχική υγεία. Και τέλος το πόσο ένας υγιής και αθλούμενος πληθυσμός πόσα οφέλη φέρνει στο λεγόμενο οικονομικό κόστος (λιγότερες δαπάνες για την υγεία).
Σημαντικές πληροφορίες έλαβαν οι ακροατές και για τον προσυμπτωματικό έλεγχο που πρέπει να κάνει ο καθένας μας πριν ξεκινήσει την άσκηση καθώς και επίσης ότι το μέτρο σε αυτή, μεγιστοποιεί τα παραπάνω οφέλη.
Ήταν πραγματικά μια χρήσιμη ομιλία, που ειδικά σε αυτή τη δύσκολη εποχή με όλα αυτά τα προβλήματα που κατακλύζουν την κοινωνία μας, η άσκηση και ειδικά το τρέξιμο δίνει ανέξοδα τόσα πολλά οφέλη.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ