Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
«Mein Komplex» Όταν ο Hitler συνάντησε τον Freud… σε διασκευή-σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη

Η ξεκαρδιστική κωμωδία «Mein Komplex» παρουσιάζεται την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 9μ.μ. στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας». Αφορά στην επίσκεψη ενός άνδρα, που πρόκειται να γίνει διάσημος, σ΄έναν ήδη διάσημο ψυχίατρο, στη Βιέννη του 1920, ζητώντας τη βοήθειά του, μια και η σεξουαλική του ζωή δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσε ο ίδιος…

Ποιος είναι όμως ο ασθενής που επισκέπτεται τον διασημότερο ψυχίατρο στον κόσμο για να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά;

Το Mein Κomplex, φέρνει τον Χίτλερ και την φιλενάδα του, Κριστίν, στο ιατρείο του Σίγκμουντ Φρόυντ!

Ο Φρόυντ αναλαμβάνει να βοηθήσει αυτό το… ασυνήθιστο ζευγάρι, και δεν αργεί να ξεκινήσει μια σειρά από αναπάντεχες, «δυσάρεστες» αλλά εξαιρετικά κωμικές καταστάσεις. Οι μορφές του υποψήφιου δικτάτορα και του διασημότερου ψυχίατρου είναι σκιαγραφημένες με γλαφυρότητα και πολύ χιούμορ.

Πρόκειται για την Τρίτη κατά σειρά παράσταση που φιλοξενείται στο Βόλο και τίθεται υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου και της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στο πλαίσιο εξωστρέφειας, επικοινωνίας και συνεργασίας, που αποτελεί σταθερό της στόχο της Διεύθυνσης Πολιτισμού συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, με πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, και μετά από πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Γρηγόρη Γαλάτη, η φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού. Η πρωτοβουλία έχει τον γενικό τίτλο «Θεατρικές Αφίξεις». Βασική επιδίωξη αποτελεί η καθιέρωση της ως ετήσιο θεσμό. Για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνει τρεις παραστάσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν στο Θέατρο της «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης, σκηνικά – κοστούμια: Μάγδα Καλέμη, μουσική επιμέλεια – Τσέλο: Σταύρος Παργινός, κινησιολογική επιμέλεια: Μόνικα Κολοκοτρώνη, φωτισμοί: Νίκος Καλαντζής, sound design: Σωτήρης Καναρέλης, φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ. ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά): Μάνθος Καλαντζής, Βαρβάρα Καρά, Κώστας Καραμουσάλης.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ