Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
‘’Μουσικό Καλειδοσκόπιο’’ με τον «ΙΑΜΒΟ» και την Τζένη Χατζηδήμου

H Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο “ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ”,  την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, στο  θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου), με το Μουσικό Σύνολο ΄΄ΊΑΜΒΟΣ΄΄ (Κωνσταντίνος Γράβος: Τρομπέτα, Δρ. Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη: Πιάνο, Ζαφειρούλα Χαντή: Βιολοντσέλο) και την Τζένη Χατζηδήμου στο τραγούδι.

Μετά από 25 χρόνια δημιουργικής συνεργασίας με συμμετοχές σε μεγάλα και σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ και Διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το Μουσικό Σύνολο ‘’ΙΑΜΒΟΣ’’, επιλέγει συνθέσεις από διαφορετικές εποχές, διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά και από διαφορετικές χώρες προέλευσης, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο καμβά πολιτισμού και έκφρασης, που δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό του τίτλου Μουσικό Καλειδοσκόπιο.

Το φιλόμουσο κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει συνθέσεις από διαφορετικές εποχές, διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά και από διαφορετικές χώρες προέλευσης, πλαισιωμένες από γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χαρίζοντας στην εκδήλωση εορταστικό χαρακτήρα. Από την εποχή της BELLE EPOQUE και τον Ισπανικό χορό ‘’PAVANE’’ του Gabriel Faure, τα ‘’AVE MARIA’’ του Ιταλού  Giulio Caccini και του Αργεντινού Astor Piazzolla, στη Σουίτα του Γάλλου πιανίστα Claude Bolling με επηρεασμούς από την JAZZ μουσική. Από το ‘’VOCALISE’’ του Ρώσου Sergei Rachmaninoff, στο ‘’SMILE’’ του  Charlie Chaplin από την θρυλική ταινία ‘’Μοντέρνοι Καιροί’’, το ‘’ΓΕΛΑΣ’’ του Έλληνα συνθέτη Κώστα Καπνίση στο ‘’FEELING GOOD’’ που καθιερώθηκε από την αξέχαστη  Nina Simone και που αναβίωσε και προσελκύει ακόμα και σήμερα το νεανικό κοινό, η ερμηνεία του Michael Buble.

Θα δημιουργηθεί ένας πολύχρωμος καμβάς πολιτισμού και έκφρασης, που δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό του τίτλου Μουσικό Καλειδοσκόπιο.

Το Μουσικό Σύνολο ΙΑΜΒΟΣ, τα τελευταία 25 χρόνια, ανέπτυξε έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ,  διοργανώσεις και αφιερώματα. Έχει σταθερή συνεργασία με τους σημαντικότερους τοπικούς φορείς και έχει εμφανιστεί σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004. Τα μέλη του ΙΑΜΒΟΥ είναι Διπλωματούχοι Σολίστ με πολύ καλές σπουδές στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, καθώς και στον τομέα της Επιστήμης της Μουσικολογίας και των Ανώτερων Θεωρητικών. Στο ενεργητικό τους έχουν ατομικά  βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, συμπράξεις σαν σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και με διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου, κάποιων από τα οποία είναι ιδρυτικά μέλη. Έχοντας ως βάση την πόλη του Βόλου, ζουν και διδάσκουν στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου, σε σχολεία και ωδεία της πόλης. Η Τζένη Χατζηδήμου είναι πτυχιούχος πιάνου, αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, μονωδίας, μελοδραματικής. Εργάστηκε ως καθηγήτρια  πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες ως σολίστ και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους πιανίστες.

 

 

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ