Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Μουσικό Καλοκαίρι για παιδιά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου διοργανώνει και φέτος το Μουσικό Καλοκαίρι υπό τον τίτλο «Όταν η Μουσική συνάντησε το Χορό, τη Ζωγραφική, το Παιχνίδι» που περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών.  

Για δύο εβδομάδες, (από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013) στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, τα παιδιά θα διεισδύσουν στο μαγευτικό κόσμο της Μουσικής, των Τεχνών και του Πολιτισμού. Πρόθεση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από την εξοικείωση και τη γνώση δημιουργικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, παίζοντας και διασκεδάζοντας. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν συνδυάζοντας τις Τέχνες, τη Μουσική, το Χορό, τη Ζωγραφική και το Θέατρο, ενώ θα παίζουν και θα δημιουργούν.

Ειδικοί και έμπειροι παιδαγωγοί θα οδηγήσουν τα παιδιά στα πρώτα βήματα προσέγγισής τους με τη μουσική. Θα γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, όλα τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, θα συμμετάσχουν σε ειδικά μαθήματα που θα συνδυάζονται με τη Μουσική και τις άλλες Τέχνες, θα παρακολουθήσουν πρόβες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Βόλου και θα πάρουν μέρος σε χορωδιακά σύνολα. Θα γνωρίσουν όλες τους χώρους και τις υποδομές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, από τις λειτουργικές υποδομές έως τη δομή του μαθήματος κάθε μουσικού οργάνου. Θα δούνε και ακούσουν, θα ζήσουν για δύο εβδομάδες με τη Μουσική και μαζί της θα προσεγγίσουν και θα ανακαλύψουν τις δικές τους προτιμήσεις και δεξιότητες.

Η εντυπωσιακή επιτυχία της περσινής διοργάνωσης καθώς και το έντονο ενδιαφέρον ήδη των γονιών αλλά και των παιδιών δεν άφησε περιθώρια παρά για την επανάληψη των ξεχωριστών και ξεκούραστων αυτών μαθημάτων με στόχο να γίνει θεσμός. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Μεταμορφώσεως 1 και στα τηλέφωνα 24210 36992 και 24210 39594 καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση odio@kodv.grs. Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.  

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ