Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
Μουσικό Καλοκαίρι στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου


Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου διοργανώνουν και φέτος το Μουσικό Καλοκαίρι υπό τον τίτλο «Όταν η Μουσική συνάντησε το Χορό, τη Ζωγραφική, το Παιχνίδι» που περιλαμβάνει καλλιτεχνικές – δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 5 έως και 7 ετών.Για δύο εβδομάδες, (από την Τετάρτη 1η Ιουλίου έως και την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015) στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, τα παιδιά θα διεισδύσουν στο μαγευτικό κόσμο της Μουσικής, των Τεχνών και του Πολιτισμού. Πρόθεση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π..-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου  Βόλου είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από την εξοικείωση και τη γνώση δημιουργικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, παίζοντας και διασκεδάζοντας. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν συνδυάζοντας τις Τέχνες, τη Μουσική, το Χορό, τη Ζωγραφική και το Θέατρο, ενώ θα παίζουν και θα δημιουργούν. 

Ειδικοί και έμπειροι παιδαγωγοί θα οδηγήσουν τα παιδιά στα πρώτα βήματα προσέγγισής τους με τη μουσική. Θα γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, όλα τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, θα συμμετάσχουν σε ειδικά μαθήματα που θα συνδυάζονται με τη Μουσική και τις άλλες Τέχνες, θα παρακολουθήσουν συναυλίες και θα πάρουν μέρος σε χορωδιακά σύνολα. Θα γνωρίσουν όλες τους χώρους και τις υποδομές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, από τις λειτουργικές υποδομές έως τη δομή του μαθήματος κάθε μουσικού οργάνου. Θα ζήσουν για δύο εβδομάδες με τη Μουσική και μαζί της θα προσεγγίσουν και θα ανακαλύψουν τις δικές τους προτιμήσεις και δεξιότητες. 

Η εντυπωσιακή επιτυχία της διοργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια και το έντονο ενδιαφέρον των γονιών και των παιδιών δεν άφησε περιθώρια παρά να επαναλάβουμε αυτές τις ξεχωριστές και ξεκούραστες καλλιτεχνικές δράσεις. 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ