Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΜουσικοΘεατρική παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο»

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου παρουσιάζει στις 3 Απριλίου και ώρα 19:30 στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής την ΜουσικοΘεατρική παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου η οποία σηματοδότησε και την επίσημη εκδήλωση έναρξης του «ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟΥ» (www.wintersweetmusic.org).

Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στέφανου Παπαδόπουλου. Η διακεκριμένη υψίφωνος και καθηγήτρια μονωδίας του Δ.Ω.Β., Σύλβια Τσιμπανάκου, θα ερμηνεύσει για ακόμη μία φορά αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ πλαισιώνοντας και ζωντανεύοντας την ιστορία. Τη σύλληψη-ιδέα, μουσική επιμέλεια, σκηνοθεσία, φωνητική διδασκαλία έχει κάνει η Σύλβια Τσιμπανάκου (Καθηγήτρια Μονωδίας του Δ.Ω.Β), βοηθός σκηνοθεσίας και κινησιολογίας η Εύα Κατούνια, θεατρικές κατασκευές η Βασιλική Μπουγά,, φωτογραφικό υλικό και μοντάζ ο Μάριος Νιζάμης, τους φωτισμούς ο Βασίλης Σταμόπουλος και ο Κώστας Τατάκος, και την Τεχνική υποστήριξη ο Αργύρης Ζήσης, με τον Θανάση Ματσαγγιά.

 

 

 

Το «Βραδινό σκασιαρχείο» είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε μια φανταστική χώρα του νότου στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι ζωές των ηρώων ξεδιπλώνονται μέσα από εικόνες μιας άλλης εποχής, πριν ανατείλει ο τεχνολογικός πολιτισμός στον οποίο έχουμε συνηθίσει. Μια εποχή παρακμής της παλιάς τάξης πραγμάτων όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τη θέση τους σε ένα νέο κόσμο που γεννιέται. Εν τούτοις όμως, οι δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως η προκατάληψη, η αποστροφή για τη διαφορετικότητα, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μοιάζουν να καθρεφτίζουν τα δεινά των δικών μας καιρών. Οι πρωταγωνιστές αν και βαθιά σημαδεμένοι από την ταπεινή και ταπεινωτική παιδική τους ηλικία, θα επιδείξουν σπάνιες αρετές. Με δύναμη ψυχής, πίστη και αλληλεγγύη θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από το αδιέξοδο του πεπρωμένου τους. Χάρη στη βοήθεια και την αγάπη κάποιων ανθρώπων, πιστών ακόμα στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού, θα διδαχτούν ότι έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ύπαρξη και την αξιοπρέπεια, αλλά τα δικαιώματα κατακτώνται, δεν εκχωρούνται. Θα διαπιστώσουν ότι ο άνθρωπος δεν λυγάει ούτε από τον πόνο, ούτε από το βάρος του ζυγού, μα από την απελπισία. Θα αντιμετωπίσουν το σιδερένιο κλοιό της κοινωνίας προβάλλοντας τη δύναμη των συναισθημάτων τους, υπερασπίζοντας ακλόνητα τον έρωτα και τη δίψα τους για τη ζωή. Μια τυχαία, μυστική, βραδινή βόλτα των ηρώων, θα σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μεγάλης κοινωνικής επανάστασης.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ