Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΕΡΑΣ

Με την πολυαναμενόμενη «Νόρμα» του Bellini κάνει πρεμιέρα για ακόμη μία σεζόν  η απευθείας σύνδεση με τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και  η  μετάδοση  συγκλονιστικών παραστάσεων  όπερας στο «Αχίλλειον»

Για έκτη χρονιά συνεχίζεται με νέες, παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που εξασφάλισε ο Όμιλος «ΑΝΤΕΝΝΑ», συνδέοντας απευθείας  τη Μετροπόλιταν  Όπερα της Νέας Υόρκης με  70 χώρες σε έξι ηπείρους, ανάμεσα στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Στην πόλη του Βόλου ανανεώθηκε για ακόμη μια σεζόν η συνεργασία ανάμεσα στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και το Δήμο Βόλου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «The Met: Live in HD», το οποίο εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό της Διεύθυνσης Πολιτισμού.  Όπως είναι γνωστό το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας, παρουσιάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Η ανανέωση της συνεργασίας θα δώσει  και φέτος την ευκαιρία στους φίλους της όπερας στο Βόλο αλλά και στις γειτονικές πόλεις – ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων – να απολαύσουν αριστουργήματα  της όπερας.

Μάλιστα η σεζόν 2017-18 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 με την παρουσίαση της πολυαναμενόμενης «Νόρμα» του Bellini, σε μια νέα παραγωγή του Sir David McVicar. Στον ομώνυμο ρόλο της μοναδικής τραγωδίας του μπελκάντο πρωταγωνιστεί η κορυφαία Sondra Radvanovsky. Τον ρόλο αυτό ερμήνευσε θριαμβευτικά στη Met το 2013, όπως και σε μια σειρά ακόμα εμφανίσεις στην Canadian Opera Company, στη San Francisco Opera, την Bavarian State Opera, το Gran Teatre del Liceu και τη Lyric Opera of Chicago, γεγονός που την τοποθετηθεί ως μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του κόσμου στον ομώνυμο ρόλο. Συμπρωταγωνιστεί η Joyce Di Donato στο ρόλο της συντρόφου και αντίζηλου της Νόρμα, με τον Joseph Calleja ως Πολιόνε και τον Matthew Rose ως Οροβέζο. Διευθύνει ο Carlo Rizzi.

Η «Νόρμα», μια από τις ωραιότερες όπερες όλων των εποχών έχει φυσικά χαρακτηριστεί από την μοναδική ερμηνεία της Μαρίας Κάλλας στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το 1960, αλλά και σε πολλές άλλες αίθουσες ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Η ερμηνεία της στον ομώνυμο ρόλο δημιούργησε ένα αξεπέραστο πρότυπο για τις δραματικές υψιφώνους μέχρι σήμερα, ειδικά στην ερμηνεία της περίφημης άριας “Κάστα Ντίβα», την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε.

Το νέο πρόγραμμα της Met Opera για την περίοδο 2017 – 2018 είναι εκπληκτικό και περιλαμβάνει ακόμη εννέα μοναδικές παραστάσεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Συνολικά περιλαμβάνει τις παρακάτω παραγωγές:

  1. Νόρμα – Bellini – 7 Οκτωβρίου 2017 στις 19:55
  2. Ο Μαγικός Αυλός – Mozart – 14 Οκτωβρίου 2017 στις 19:55
  3. Ο Εξολοθρευτής Άγγελος – Adès – 18 Νοεμβρίου 2017 στις 19:55
  4. Τόσκα – Puccini – 27 Ιανουαρίου 2018 στις 19:55
  5. Το Ελιξίριο του Έρωτα – Donizetti– 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:00
  6. Μποέμ – Puccini – 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30
  7. Σεμίραμις – Rossini  – 10 Μαρτίου 2018 στις 19:55
  8. Έτσι Κάνουν Όλες – Mozart – 31 Μαρτίου 2018 στις 19:55
  9. Λουίζα Μίλερ – Verdi – 14 Απριλίου 2018 στις 19:30
  10. Σταχτοπούτα – Massenet – 28 Απριλίου 2018 στις 19:55

 

Εκτός από τα παραπάνω αριστουργήματα της λυρικής τέχνης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις και σκηνές από τα παρασκήνια και να γνωρίσουν τους κορυφαίους ηθοποιούς, μαέστρους, σκηνοθέτες και χορογράφους.

 

Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα τις  προηγούμενες σεζόν  προβολής, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης και βρίσκει μια διέξοδο σε υψηλής ποιότητας θεάματα. Το κοινό αγκάλισε με θέρμη την πρωτοβουλία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, να φέρει δηλαδή αυτό το πρωτότυπο θέαμα στην Ελλάδα! Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», εξάντλησε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων σε πολλές παραστάσεις.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων  στο «Δίαυλο », τηλ. 2421025363, Σκενδεράνη 11

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ