Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Νούσιος Θοδωρής: ένας Έλληνας στο τιμόνι της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας!

 

Νούσιος-Θοδωρής-waterpolo

Το όνομά του είναι Νούσιος Θοδωρής είναι 37 ετών και είναι ο head coach της Εθνικής Ομάδας Πόλο Νέων Γυναικών της… Μεγάλης Βρετανίας! Τον συναντήσαμε στο ξενοδοχείο και μας έκανε εντύπωση όταν ακούσαμε σε άπταιστα ελληνικά να μας λέει καλημέρα! Μιλήσαμε μαζί του και πιστεύουμε ότι τέτοιους ανθρώπους πρέπει να τους παρουσιάζουμε. Ο Θοδωρής γεννήθηκε στην Καρδίτσα και σπούδασε Βιοχημικός. Διετέλεσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου συμμετείχε σε έρευνα για τον καρκίνο και συνέχισε στη Μεγάλη Βρετανία όπου έκανε έρευνα πάνω στις καρδιακές παθήσεις και την επίδραση των στατινών στο Πανεπιστήμιο του Manchester όπου έκανε και το MSc. Δούλεψε ως Βιοχημικός στο Queen Mary του Λονδίνου.

Ο Θοδωρής έπαιξε στο Ν.Ο. Λάρισας στην Α2 και Α1 των ανδρών του πόλο και στο Ν.Ο. Πατρών στην Α1 και του έγινε πρόταση να γίνει βοηθός προπονητή της ομάδας ανδρών water polo του Manchester και στη συνέχεια να αναλάβει ως head coach.

Πολύ σύντομα η Ομοσπονδία της Μεγάλης Βρετανίας του ανέθεσε τον ρόλο του βοηθού προπονητή στην Εθνική Ομάδα Ανδρών και στην Εθνική Ομάδα Γυναικών και εδώ και ένα χρόνο ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Ομάδας Νέων Γυναικών στο water polo. Φέτος τον Ιούνιο η Ομοσπονδία του εμπιστεύτηκε το ρόλο του head coach και στην Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Το πρωί διδάσκει το grassroot water polo στα σχολεία του Manchester της Μεγάλης Βρετανίας. Η ενασχόληση του με το άθλημα του εξασφαλίζει μια καλή ζωή και φαίνεται ότι έχει κάνει την επιλογή του. Κρυφή του επιθυμία είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα υπηρετώντας το άθλημα που αγαπά.

Ο Θοδωρής είναι ακόμα ένα λαμπρό παράδειγμα Έλληνα με αξιόλογες σπουδές, με αναγνώριση στο άθλημα που εκπροσωπεί στο εξωτερικό και πάνω από όλα με ήθος. Εμείς του ευχόμαστε τα καλύτερα.

GB-waterpolo-team-nousios-theodoros

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ