Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Ο Χειμωνανθός θα ανθίσει και πάλι στο Βόλο…

Δεύτερος χειμώνας για τον «Χειμωνανθό» (www.wintersweetmusic.org), που θα «ανθίσει» και πάλι στο Βόλο και με κέντρο το Δημοτικό Ωδείο θα προσφέρει νέες μουσικές, αλλά και κάθε είδους καλλιτεχνικές προτάσεις που έχουμε επιμεληθεί μαζί με τον διεθνούς φήμης Βολιώτη πιανίστα Ντίνο Μαστρογιάννη.

Πέρσι διοργανώσαμε και προσφέραμε στο φιλόμουσο κοινό του Βόλου μία σειρά από αξιόλογες εκδηλώσεις (συναυλίες, διαλέξεις, εργαστήρια, σεμινάρια, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις, ρεσιτάλ) και η επιτυχία του μας δικαίωσε πλήρως. Το μεγάλο και ενθουσιώδες κοινό που ακολούθησε τον «Χειμωνανθό Ι» θέτει στη βάση του έργου μας την ευθύνη απέναντί του και του δίνουμε την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε το έργο μας σε μία προσπάθεια να προβάλουμε τον τόπο μας, να αναδείξουμε νέους μουσικούς και καλλιτέχνες μέσα από το χώρο του Δημοτικού Ωδείου και όχι μόνο, αλλά και να εξυψώσουμε τη μουσική παιδεία. Δύναμή μας, όπως έχουμε πει, είναι η λαχτάρα των παιδιών για γνώση, γι’ αυτό και το  Δημοτικό Ωδείο του Βόλου θέλει να σηκώσει τον πήχη της γνώσης ακόμη πιο ψηλά. Άλλωστε, η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας είναι μία πραγματικότητα, που μας κάνει αν μη τι άλλο να θέλουμε να αγωνιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα για να δώσουμε πρώτα από όλα ελπίδα στους νέους.

Φέτος, o «Χειμωνανθός ΙΙ» θα ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου με μία ιδιαίτερη παρουσίαση από τον Νίκο Παναγιωτίδη, που θα γίνει στην αίθουσα συναυλιών «Έρση Σαράτση» του Ωδείου: «Χριστουγεννιάτικο Μπαρόκ στη Μεσόγειο και Λατινική Αμερική». Λίγες ημέρες αργότερα στις 22 Δεκεμβρίου 2015 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Βόλου το Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα παρουσιάσει τη Μουσική Παράσταση «Βραδινό Σκασιαρχείο» βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Στέφανου Παπαδόπουλου. Η καθηγήτρια μονωδίας του Δ.Ω.Β. θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ πλαισιώνοντας και ζωντανεύοντας το παραμύθι. Την αφήγηση θα την κάνει ο Δημήτρης Κουτσοδημήτρης. Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο του Ωδείου «Voice & Voices, ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Περιμένουμε, λοιπόν, με μεγάλη χαρά να σας δούμε όλους από κοντά σε αυτή την υπέροχη γιορτή της μουσικής έχει ως σκοπό να φέρει το μεγάλο και μικρό φιλόμουσο κοινό του Βόλου και όχι μόνο κοντά σε μια εμπειρία ζωής. Τέλος, και επειδή το «απαιτούν» και οι Δύσκολοι καιροί μας παρακαλούμε το κοινό που θα παρακολουθήσει τις δύο συναυλίες που θα παραχωρήσουν οι Καθηγητές του Ωδείου στο Φουαγιέ του Ωδείου να συνεισφέρει με τρόφιμα μακράς Διαρκείας για το Παντοπωλείο του Βόλου.

Φυσικά, όλες οι εκδηλώσεις του «Χειμωνανθού» έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ