Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
O Γάμος με την Άννα Βαγενά

Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος  Σοφαδιτών Νομού  Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής ”Άγιος Ιωσήφ” και τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου, με τη στήριξη του Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, διοργανώνει διπλή πολιτιστική εκδήλωση με θέμα:

” Η οικογένεια χθες και σήμερα ” ( μέσα από τα έργα της Θεσσαλής Βάσας Σολωμού – Ξανθάκη ” Ο Γάμος ” και ” Το επίθετο της Εύας ” ).

 Η πρώτη εκδήλωση αφορά εισήγηση της κ. Ελένης Παπαλοπούλου-Τσέργα, φιλολόγου με το παραπάνω θέμα τη Δευτέρα, 11/5/2015 και ώρα 19.00 στην αίθουσα της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ». Η εκδήλωση αναφέρεται στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη οικογένεια, όπως παρουσιάζονται στα δύο έργα της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη. Εισαγωγικά θα μιλήσουν η Δρ Αννίτα Πρασσά, Προïσταμένη των ΓΑΚ Βόλου και η κ. Κίρκη Παπαδήμα, Πρόεδρος Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου, ενώ αποσπάσματα από τα δύο έργα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αμαλία Γκιζά και Βασίλης Μητσάκης. Η εκδήλωση θα κλείσει με σύντομο μουσικό πρόγραμμα, που θα αποδώσει η κ. Σοφία Καγιά, καθηγήτρια Μουσικής του Δημοτικού Σχολείου ”Άγιος Ιωσήφ”. Συντονίστρια της εκδήλωσης, που θα τιμήσει με την παρουσία της η συγγραφέας των δύο έργων, Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη, θα είναι η Δρ Μαρία Φλετορίδου, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Η δεύτερη εκδήλωση είναι η εξαιρετική θεατρική παράσταση «Ο Γάμος», που αναφέρεται στην παραδοσιακή  οικογένεια. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Β. Σολωμού – Ξανθάκη και παρουσιάζεται σε διασκευή, σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννας Βαγενά. Θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 21:00  στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο). Την εκδήλωση, επίσης, στηρίζουν ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Δήμος Σοφάδων.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ