Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
«Ο κόσμος είναι ψέμα» αποκριάτικη μουσικοχορευτική εκδήλωση

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και η Μουσική Σχολή Τραγουδάρα, διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 9:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο), την αποκριάτικη μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Κόσμος είναι ψέμα».

Μια βραδιά, με τραγούδι, χορό, πρόζα, κοστούμια και όμορφους διαλόγους. Αγαπημένα τραγούδια από μικρούς και μεγάλους, που έμειναν αξέχαστα στο πέρασμα του χρόνου. Μελωδίες από οπερέτες, επιθεωρήσεις, καντάδες και τραγούδια του κρασιού, με ρομαντική και νοσταλγική διάθεση, αλλά και τραγούδια που σε κάνουν να θέλεις να σηκωθείς να χορέψεις σε ρυθμούς βαλς, τάνγκο, τσάρλεστον, σάμπα.

Μέσα στο ρυθμό της αποκριάς και της γιορτής της γυναίκας, ελάτε να ξαναζωντανέψουμε τη δεκαετία του 1920. Μια δεκαετία που σηματοδότησε την έκρηξη της γυναικείας χειραφέτησης. Η Ριρίκα, η Πιπίτσα, Η Πλου πλου, αυτή η γυναίκα που ονειρεύεται έναν αντρούλη με ξανθά μαλλιά…. η Μπέμπα που έχει πια μεγαλώσει και αξέχαστα τραγούδια του κρασιού, με σκηνικό ένα παλιό καπηλειό, όπου άντρες και γυναίκες της χορωδίας της Σχολής Τραγουδάρα, μας ταξιδεύουν πολλά χρόνια πίσω, σε όμορφες γειτονιές της Ελλάδας. Ελάτε να τραγουδήσετε μαζί με τους χαρακτηριστικούς μπεκρήδες που τραγουδούν τον πόνο τους συντροφιά με την αγαπημένη τους ρετσίνα, αυτούς που κάνουν καντάδα στα κορίτσια, αλλά και αυτούς που δεν μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στην Κική και την Κοκό.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ