Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
Ο Νότης Μαυρουδής στην πόλη μας για μία δωρεάν συναυλία με την ‘Ερρικα Πατρικίου

Μία σπουδαία συναυλία με τίτλο «ίσως φταίνε τα φεγγάρια» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το μουσόφιλο κοινό της πόλης και οι επισκέπτες της περιοχής στις 27 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 21:00 στο ατμοσφαιρικό θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στην οδό Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου. Πρόκειται για την καλλιτεχνική συνάντηση του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή και της Βολιώτισσας αισθαντικής ερμηνεύτριας Έρρικας Πατρικίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ και εντάσσεται στο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με βάση τις δυο κιθάρες από τον Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τοσικιάν, καθώς και τη φωνή τής Έρρικας Πατρικίου, ένα Ανθολόγιο από στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, από τον Μάνο Χατζιδάκι στο Νότη Μαυρουδή, το ταξίδι περνάει από εποχές και μνήμες του ελληνικού χώρου. Δεν χωράει αμφιβολία πως το σημερινό τραγούδι αναζητάει την ανανέωσή του, αλλά αυτή είναι αναπόφευκτο να περνάει από τραγούδια που έχουν αφήσει «στίγμα» διαχρονικό και στέρεο. Ένα πρόγραμμα λοιπόν με στέρεα τραγούδια εποχών από τις παλαιές μπουάτ έως τις μέρες μας, θα πλημμυρίσουν στην παράσταση.
Οι κιθάρες, η φωνή και οι μικρές ιστορίες των τραγουδιών, θα κινήσουν τα νήματα της ατμόσφαιρας, της μνήμης και των εποχών. Το ελληνικό τραγούδι, από τη δεκαετία του ’60 έως τις μέρες μας, θα κάνει έντονη την παρουσία του, σε μια εποχή, σαν τη δική μας, που τείνει να κάνει τους ανθρώπους να «ξεχάσουν» όλα όσα έχουν περάσει. Το ελληνικό τραγούδι έχει τη δύναμη να εμποδίσει αυτή τη λήθη και να ξαναζωντανέψει αυτό που έχει ανάγκη η ψυχή μας.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ