Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της νέας παραγωγής της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου  «Η  ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», η οποία βασίζεται στο τρυφερό κι ευαίσθητο βιβλίο του πολυβραβευμένου Χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 19:00 και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11:30, στο θέατρο «Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας», θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση και το ενήλικο κοινό, χωρίς να αποκλείονται οι μαθητές που δεν είχαν την δυνατότητα να την απολαύσουν μέχρι σήμερα.

Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο μετά την τεράστια ανταπόκριση από μαθητές, που αγκάλιασαν την συστηματική προσπάθεια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου να προσφέρει ποιοτικές θεατρικές παραγωγές υψηλής αισθητικής στο πλαίσιο λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής.

Η παράσταση αποτελεί μια διδακτική και αλληγορική σαν παραμύθι ιστορία με οικολογικό μήνυμα, η οποία καταδεικνύει και στηλιτεύει τις συνέπειες της κυριαρχίας του ανθρώπου πάνω στο περιβάλλον. Με όχημα το χιούμορ και με πολλή αγάπη, αυτό το τρυφερό έργο, όπου πρωταγωνιστές είναι τα ζώα και τα πτηνά, μιλάει για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και για το πόσο σπουδαίο είναι να εκτιμάς, να σέβεσαι και να αγαπάς ένα διαφορετικό πλάσμα από σένα. Ένα μοναδικής αξίας κείμενο που βρίθει μηνυμάτων για μικρούς και μεγάλους. Η οικολογική συνείδηση, η υπέρβαση των δυσκολιών και του εαυτού μας για την επίτευξη ενός ανώτερου σκοπού, η συμπόνια, η σύμπνοια, το καθήκον, η ιερότητα της υπόσχεσης και του να κρατάς το λόγο σου, καθώς επίσης η δικαιοσύνη, η υπεράσπιση του αδυνάτου, η άδολη φιλία, η συντροφικότητα είναι μερικά από τα σημαίνοντα ζητήματα που τίθενται σε αυτήν την παράσταση.

Το έργο είναι «Ανθρωπιστικό, ευγενικό, συγκινητικό μα και ευφρόσυνο, το παραμύθι του πασίγνωστου Χιλιανού συγγραφέα που έταξε τη ζωή του σε διαρκή αντίσταση, μπορεί να διαβαστεί από μεγάλους και μικρούς, αλλά και από όλους όσοι αγρυπνούν πάνω από τη φλόγα που φωτίζει δρόμους ζωής και “προπαντός” δρόμους καρδιάς. Ή από όσους ανήσυχους αναζητούν τη δική τους πηγή φωτός. Μα και από τον καθένα που λαχταρά την απόλαυση των ωραίων κειμένων.» (Ελένη Σαραντίτη, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Η σκηνοθεσία / διασκευή ανήκει στον Κωνσταντίνο Κυριακού, τα σκηνικά και τα κοστούμια στο Νίκο Ποδιά,  η μουσική στον Ανδρέα Μιμαίο,  η κινησιογραφία στην Άντζελα Καλαντζή, η μουσική διδασκαλία στη Σύλβια Τσιμπανάκου και η μετάφραση στον Αχιλλέα Κυριακίδη. Κατασκευή θεατρικών αντικειμένων: Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Διανομή: Κατερίνα Αναστασίου, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Ρόζα Σταμούλη και Στέλιος Χλιαράς.

. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ