Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024
Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων του Δήμου Βόλου

Την Τετάρτη 16 Μαίου ολοκληρώθηκε με τους μικρούς και μεγάλους τελικούς, το τουρνουά ποδοσφαίρου αγοριών – κοριτσιών του Δήμου Βόλου που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την έγκριση και υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι τελικοί αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Στάδιο Βόλου ήταν γιορτή για το σχολικό και παιδικό αθλητισμό, γονείς και παιδιά χειροκρότησαν τις οκτώ ομάδες που αγωνίσθηκαν στη τελική φάση, ενώ στο πρόσωπο των παιδιών αυτών χειροκροτήθηκαν και όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος με τα σχολεία τους στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

            Με την ευθύνη των καθηγητών φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Παναγιώτη Παπαρίζου και Κωνσταντίνου Καμμένου το ποιοτικά αναβαθμισμένο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε σχέση άλλες χρονιές, ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Απριλίου σε δύο ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα στο Στάδιο του ΕΑΚ. Στην υποστήριξη των αγώνων συμμετείχαν και οι καθηγητές φυσικής αγωγής του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Έλλη Ελευθεριάδου, Δημήτρης Οικονόμου, Γεραμπίνης Παναγιώτης, ενώ πολύτιμη ήταν η εθελοντική συμμετοχή των γυμναστών Θανάση Τζαφλέρη και Θάνου Κοντομήτρου. Στους αγώνες υπήρχε πλήρη ιατρική κάλυψη από τον ιατρό καρδιολόγο Λάμπρο Παπακοσμά.

            Τα τουρνουά των σχολικών ομαδικών αθλημάτων αποτελούν γιορτή παιδικού αθλητισμού και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, και να έχουν ως επίκεντρο τη συμμετοχή, την προσπάθεια και το σεβασμό στον αντίπαλο. Η νίκη έτσι και αλλιώς έρχεται, αλλά μόνο όταν επιτυγχάνεται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλάς τότε και μόνο έχει σημασία. Και όλοι μας οφείλουμε να οδηγούμε τα παιδιά σε αυτούς του δρόμους του υγιούς αθλητισμού.

            Οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν για την έγκριση και πολύτιμη υποστήριξη των αγώνων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον προϊστάμενο Ιωάννη Παπαϊωάννου, καθώς και τους διευθυντές των σχολείων που συμμετείχαν και στήριξαν την προσπάθειά αυτή, τους καθηγητές φυσικής αγωγής, τους δασκάλους και φυσικά τους πρωταγωνιστές των αγώνων τους μαθητές. Επίσης οι διοργανωτές ευχαριστούν για την υποστήριξή τους σε πρώτες βοήθειες την ημέρα των τελικών, τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Πρωταθλήτρια ομάδα αγοριών αναδείχτηκε το 4ο Νέας Ιωνίας που κέρδισε το 1ο Νέας Ιωνίας στα πέναλτι μετά (2-2 κανονική διάρκεια) μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα. Στο μικρό τελικό το 15ο Βόλου κέρδισε του 10ο Βόλου με σκορ 4-2.

Στα κορίτσια το τελικό κέρδισε το 6ο Νέας Ιωνίας που έπαιξε με το 8ο Βόλου με 3-2, ενώ στο μικρό τελικό, το 10ο Βόλου νίκησε το 9ο Βόλου στα πέναλτι 3-2 (0-0 κανονική διάρκεια).

Στους αγώνες παρευρέθησαν ο Νίκος Τσεκούρας μέλος της Διοίκησης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Γιώργος Χρήστου και ο καθηγητής φυσικής αγωγής Βαγγέλης Σταθόπουλος ως εκπρόσωπος του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννη Παπαϊωάννου.

Τα σχολεία που δήλωσαν συμμετοχή και συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ήταν τα εξής:

 

Αγόρια

 

1ο Νέας Ιωνίας, 2ο Νέας Ιωνίας, 3ο Νέας Ιωνίας , 4ο Νέας Ιωνίας 5ο Νέας Ιωνίας , 6ο Νέας Ιωνίας, 11ο Νέας Ιωνίας, Δημ. Σχ. ΙΩΛΚΟΥ, Δημ. Σχ. Άλλης Μεριάς, 1οΑγριάς, 2οΑγριάς, Δημ.Σχ. Κάτω Λεχωνίων,16ο Βόλου, 20ο Βόλου, 19ο Βόλου, 9ο Βόλου, 12ο Βόλου, 21ο Βόλου, 1ο Βόλου, 10ο Βόλου, 8ο Βόλου, 17ο Βόλου, 13ο Βόλου, 23ο Βόλου, 6ο Βόλου, Αγ. Ιωσήφ, 27ο Βόλου, 4ο Βόλου, 3ο Βόλου, 7ο Βόλου, 5ο Βόλου, 2ο Βόλου, 14ο Βόλου, 24ο Βόλου

 

Κορίτσια

 

5ο Βόλου, 6ο Νέας Ιωνιας, 2ο Αγριάς, Δημ. Σχ. Άνω Λεχωνίων, Δημ. Σχ. Κάτω Λεχωνίων, 20ο Βόλου, 10ο Βόλου, 8ο Βόλου, 17ο Βόλου, 24ο Βόλου.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ