Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Π. Μαβίδης: Γιατί δεν έγινε στο Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Αγοριών


proedrosΣχετικά με την ακύρωση της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Αγοριών, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 15 έως 20 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου κ.Παύλος Μαβίδης διευκρινίζει τα εξής:

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου, στις 22.5.2013, μεταξύ του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) Παντελή Χατζηϊωάννου, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Ν. Μαυρόπουλος, υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού και στελέχη της Ομοσπονδίας, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συγκεκριμένη διοργάνωση αλλά και γενικότερα θέματα συνεργασίας των δυο πλευρών.  

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν η παραχώρηση του Ξενώνα Αθλητών για τη φιλοξενία συγκεκριμένου αριθμού αθλητών, σύμφωνα με τις δυνατότητες των εγκαταστάσεων, με κόστος 5€ ανά άτομο, για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών αναγκών του Ξενώνα (καθαριότητα, ηλεκτρικό ρεύμα κ.λ.π.). Σημειώνεται ότι το ποσό που έχει οριστεί από το Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. για τη φιλοξενία αθλητικών αποστολών στον Ξενώνα είναι 10 ευρώ το άτομο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση αποφασίστηκε να παραχωρηθεί με 5 ευρώ, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Π.Σκοτινιώτη, ακριβώς για να υπάρξει ένα επιπλέον κίνητρο για την Ομοσπονδία, η οποία και ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή γι’αυτή την κίνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Ξενώνας Αθλητών του Δήμου Βόλου έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 70 ατόμων, ενώ η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Χάντμπολ (αθλητών και προπονητών) ανήλθε στα 280 άτομα. Έτσι, η Ομοσπονδία αναγκάστηκε να πάρει προσφορές από τους ξενοδόχους της περιοχής και, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης της ΟΧΕ και Ομοσπονδιακό Προπονητή Παίδων Παναγιώτη Ιατρούδη, επιλέχθηκε η πόλη της Λάρισας αντί του Βόλου, καθώς τα ξενοδοχεία της γείτονος προσέφεραν οικονομικότερο πακέτο. Μάλιστα, παρά την παραχώρηση του Ξενώνα Αθλητών από το Δήμο Βόλου με μόλις 5 ευρώ το άτομο, το συνολικό κόστος των εξόδων διαμονής στο Βόλο ήταν μεγαλύτερο απ’ ότι κόστισε τελικά η φιλοξενία των αποστολών στη Λάρισα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Ιατρούδης. 

Με βάση τα παρ
απάνω, θεωρούμε εντελώς άδικη την κριτική που ασκήθηκε στον ΔΟΕΠΑΠ για το θέμα αυτό και ανεπίτρεπτη την προσπάθεια δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων. Ο Δήμος Βόλου και ο ΔΟΕΠΑΠ έχουν αποδείξει τις δυνατότητες που διαθέτουν στη φιλοξενία πολλών και σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, μη εξαιρουμένων και των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων OPEN χάντμπολ Παμπαίδων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι τον Ιούλιο. Καταβάλλεται, δε, συνεχής προσπάθεια για την ενίσχυση αυτής της δυναμικής, προς όφελος της πόλης και της τοπικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά μικρόψυχο ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, να αποδίδεται ευθύνη στο Δήμο Βόλου και τον ΔΟΕΠΑΠ για την απώλεια της συγκεκριμένης διοργάνωσης, όταν τα τρία τελευταία χρόνια ο Βόλος έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ στη φιλοξενία κορυφαίων διοργανώσεων εθνικής και διεθνούς εμβέλειας. Θυμίζουμε το Final 4 του Κυπέλλου μπάσκετ των Γυναικών , το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων Βόλλεϋ και, βέβαια, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Ανδρών το 2011, το προκριματικό τουρνουά  στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών το 2012 και το Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης επίσης το 2012. Τέλος, ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 25 Αυγούστου 2013, και είμαστε βέβαιοι, ότι για μία ακόμη φορά, θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ