Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

Την δεύτερη Κυριακή του χιλιοτραγουδισμένου Μαΐου, μέσα στην πανδαισία των χρωμάτων και στο ξύπνημα της φύσης, στη γονιμότητα της γης και στην καρποφορία της, καθιερώθηκε η Ημέρα της Μητέρας, που αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας και την πηγή της εξέλιξης και της προόδου της ανθρώπινης κοινωνίας. Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και ευρυθμία. Τιμούμε, λοιπόν, τη ΜΑΝΑ, τη ΜΗΤΕΡΑ, τη ΜΑΜΑ, που μοχθεί, που αγωνιά, που χαίρεται, που αδιάκοπα εργάζεται για το καλό της οικογένειας. Τη μάνα που γεννά ζωή και συμμετέχει στο θαύμα της ζωής. Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου και χρόνια υγιή.

Μέρα χαράς, γιορτής και ενθουσιασμού είναι και η μέρα που προσφέρονται τιμές σε εκείνους που βοηθούν στην ανατολή της ζωής (μαία – γέννηση), σε εκείνους που παραστέκονται, σε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση της ζωής. Σε όλο τον κόσμο, την 5η Μαΐου εορτάζεται η Μέρα της Μαίας και του Μαιευτή. Η Μαία πρόσωπο – κλειδί στην παροχή υπηρεσιών υγείας για ασφαλή μητρότητα, σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, αγωγής υγείας, σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, υποστήριξης και ενημέρωσης κατά την αναπαραγωγική ηλικία, περιγεννετικής φροντίδας, τόσο της μητέρας όσο και του νεογνού, παρευρίσκεται και προστατεύει αυτή τη μονάδα. Η επιστημονική κατάρτιση της μαίας, η αυταπάρνηση, η ανεξάντλητη αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τη ζωή, καθιστούν τη μαία απαραίτητη στο πλευρό της γυναίκας τώρα περισσότερο από ποτέ.

Ο Δήμος Βόλου, η Διεύθυνση Πολιτισμού, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, έχει προγραμματίσει εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα με την συμμετοχή της Δημοτικής Σχολής Χορού, του Δημοτικού Ωδείου Βόλου την Κυριακή 10 Μαΐου στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας στις 11:00 το πρωί, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την υποστήριξη και την ενδυνάμωση της μητέρας σε αυτόν τον δύσκολο, στους καιρούς μας, ρόλο.

Διοργάνωση εκδήλωσης: Σταυρακάκη Άννα, Μαία

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ