Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Παιδί και περιβάλλον

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας «παιδί και περιβάλλον» σε μια διαθεματική προσέγγιση και σύνδεση παρόν με παρελθόν τα προνήπια των παιδικών σταθμών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευτικούς συμμετέχουν βιωματικά σε προγράμματα που διοργανώνει το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Βόλο με θέμα οι «δεινόσαυροι και μικροί παλαιοντολόγοι».
Στο πρόγραμμα οι δεινόσαυροι τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο των δεινοσαύρων μαθαίνουν για το ποιοι ήταν, πότε έζησαν, πως εξαφανίσθηκαν, γιατί δεν έζησαν στο χώρο της Ελλάδας και άλλα στοιχεία σχετικά με τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν στον πλανήτη Γη. Σκάβοντας στα πρότυπα ανασκαφικά σκάμματα τα παιδιά, βρίσκουν απολιθωμένα νύχια, κόκαλα και δόντια δεινοσαύρων και αναγνωρίζουν σε ποιο ακριβώς είδος δεινοσαύρου ανήκουν.
Στο πρόγραμμα μικροί παλαιοντολόγοι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία μιας παλαιοντολογικής ανασκαφής. Ως “μικρός παλαιοντολόγος” κάθε παιδί αποκαλύπτει τα απολιθώματα στο πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα στο χώρο του Μουσείου με ειδικά εργαλεία και στη συνέχεια αναγνωρίζει σε ποιο ζώο ανήκουν. Το πρόγραμμα των επισκέψεων, στο μουσείο Φ. Ι. άρχισε στις 30/1/13 και θα συνεχιστεί μέχρι τον Απρίλιο του 2013.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ