ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 19.00
Σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της καθ’ ημάς Ανατολής παρουσιάζεται το βιβλίο των Εκδόσεων Τσουκάτου:
«…και στην κορφή κανέλα»,
με μυρωδιές και γεύσεις της Πόλης από την Ξούλα Χαλκούση.
Και επειδή η μαγειρική είναι δημιουργία και τέχνη, οι εικαστικοί Έλλη Μέλη και Γεύσω Παπαδάκη μιλούν για τη μαγειρική και όχι μόνο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 19.00
Προβολή προϊόντων της ελιάς και του ελαιόλαδου με συμμετοχή του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου.
Προβολή δύο τρίλεπτων ταινιών και παρουσίαση των θεμάτων:
Α «Κατασκευή κάδης», όπου κάδη είναι το ξύλινο δοχείο που παραδοσιακά ξεπίκριζαν τις ελιές και μετατρεπόταν σε βρώσιμες.
Β «Κατασκευή σαπουνιού», με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής σαπουνιού με τη θερμή μέθοδο.
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 19.00
Συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος»
Διάλεξη για την ανάδειξη της Σκιαθίτικης Τοπικής Κουζίνας με τίτλο
«Η διατροφή της Σκιάθου, στο πέρασμα του χρόνου».
Εισηγήτρια: Σταματίνα Χονδρονικολή,
Διαιτολόγος Κέντρου Υγείας Σκιάθου, μέλος της ΕΛΛΕΤ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 19.00
Συνεργασία με την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ανατολή Αγιάς.
«Μοναστηριακή διατροφή: ένας άγνωστος πλούτος»
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, ψηφιακή παρουσίαση της Ιεράς Μονής κι έκθεση παραγόμενων προϊόντων.
Με τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης «Γεύσεις Μαγνησίας» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου ολοκληρώνεται το Θεματικό Έτος Πολιτισμού 2016 – 17 με τίτλο: «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων»