Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
Παράσταση μπαλέτου «Η ΚΑΚΟΦΥΛΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΗ» του Royal Ballet

H εντυπωσιακή παράσταση μπαλέτου «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη»  του Royal Ballet θα παρουσιαστεί  την Τρίτη 5 Μαΐου, στις 21:15 στο «Αχίλλειον» σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου με την οποία ολοκληρώνεται το φετινό πρόγραμμα.  Ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολιτισμού του «Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού- Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο» ( ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), εξασφάλισε για δεύτερη χρονιά τη μετάδοση τεσσάρων σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον σε συνεργασία με τον όμιλο ANTENNA, φέρνοντας το κοινό του Βόλου πιο κοντά στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξασφάλισε τη μετάδοση τεσσάρων σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden Theater του Λονδίνου, φέρνοντας το κοινό σε Ελλάδα, Κύπρο και Σερβία πιο κοντά στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.

 

Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Royal Opera House Live Cinema” έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο του Royal Ballet του Λονδίνου περιλαμβάνει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

 

Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μανόν», «Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων» και  «Η Λίμνη των Κύκνων», η σεζόν 2014-15 ολοκληρώνεται με την παράσταση «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη», το τελευταίο μεγάλου μήκους μπαλέτο του Frederick Ashton και μια από τις πιο χαρούμενες δημιουργίες του.

Βασίζεται σε ένα γαλλικό μπαλέτο του 1828 και η διασκευή της αρχικής μουσικής του Ferdinand Hérold έγινε από τον John Lanchbery. «Η Κακοφυλαγμένη Κόρη» έγινε μια τεράστια επιτυχία κατά την πρεμιέρα της το 1960 και παρέμεινε ένα αγαπημένο έργο στο ρεπερτόριο του Royal Ballet. Το μπαλέτο έχει να επιδείξει μερι­κές από τις πιο όμορφες χορογραφίες του Ashton –το νεανικό πάθος της Λιζ και του αγαπημένου της, του Κολάς, εκφράζεται με μια σειρά από pas de deux γεμάτα ζωντάνια.

Το μπαλέτο διανθί­ζεται με χιούμορ και στη σκηνή στροβιλίζονται κότες που χορεύουν, κακότροποι φύλακες και μισοπάλαβοι επίδοξοι μνηστήρες. Ο Ashton ενσωμάτωσε με τρυφερότητα στοιχεία λαϊκών χορών στη χορογραφία του, από έναν χορό με τσόκαρα του Λάνκασιρ μέχρι ένα μαγιάτικο γαϊτανάκι, κάνοντας την «Κακοφυλαγμένη Κόρη» το πιο έντονα αγγλικό έργο του Royal Ballet. Τα ζωηρόχρωμα σκηνικά του Osbert Lancaster ενισχύουν τη δυναμικότητα του έργου.

 Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει σε όλες τις αίθουσες προβολής του δικτύου Royal Opera HouseBallets στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Royal Opera House στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Μυτιληναίος, ενώ κεντρικός χορηγός επικοινωνίας είναι ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ