Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Παράσταση μπαλέτου “Η λίμνη των κύκνων” του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

H εντυπωσιακή παράσταση ΜΠΑΛΕΤΟΥ «ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ» του PYOTRILYICH TCHAIKOVSKY προβάλλεται την Τρίτη 17/3/2015 στις 21:15 στο «Αχίλλειο» σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου.

Μία νέα σπουδαία συνεργασία με το Royal Ballet, τον διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου, εξασφάλισε ο Όμιλος ANTENNA για τη σαιζόν 2013-14, μεταδίδοντας πέντε συνολικά σπουδαίες παραστάσεις. Το πρόγραμμα προτάθηκε και στο Δήμο Βόλου και η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Royal Opera House live cinema” έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο του Royal Ballet του Λονδίνου περιλαμβάνει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις «Μανόν» και «Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων», σειρά έχει η «Λίμνη των Κύκνων»

Η Λίμνη των Κύκνων, αναμφίβολα το πιο σημαντικό από τα ρομαντικά μπαλέτα, είναι η σαγηνευτική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που μεταμορφώνεται σε κύκνο, και ένας θερμός φόρος τιμής στη δύναμη του έρωτα. Η Λίμνη των Κύκνων είναι μια τέλεια σύνθεση χορογραφίας και μουσικής και, παρ όλο που ο Tchaikovsky δεν έζησε για να δει την επιτυχία της, η πρώτη μελωδία της είναι συνώνυμη με το ίδιο το μπαλέτο και ενέπνευσε γενιές χορευτών, ενώ πέρασε στην κουλτούρα όλου του κόσμου.

Από τις πρώτες μέρες του Vic Wells Ballet, η Λίμνη των Κύκνων στάθηκε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα του Royal Ballet. Στο στήσιμο αυτής της παραγωγής, ο σκοπός του Anthony Dowell ήταν να επιστρέψει σε μια αυθεντική εκδοχή της χορογραφίας που δημιούργησαν οι μεγάλοι Marius Petipa και Lev Ivanov για το Θέατρο Μαρίνσκι το 1895. Τα σκηνικά της Yolanda Sonnabend αναπαριστούν τη Ρωσική Αυτοκρατορική Αυλή εκείνης της περιόδου σ ένα εμπνευσμένο κράμα ιστορικής ακρίβειας και γοτθικής φαντασίας. Οι σκηνές της αυλής στην Πρώτη και στην Τρίτη Πράξη έχουν μια σκοτεινή μεγαλοπρέπεια βασισμένη στο πολυτελές στυλ του Carl Faberge, ενώ οι περίφημες “λευκές” πράξεις στην άκρη της λίμνης είναι γεμάτες ομίχλη, σκιές και φεγγαρόφωτο.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ