Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
«Πόλεις στην πόλη»: Δημιουργίες ατόμων με αναπηρίες στο Μουσείο Πόλης, από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

afisa-kdap_lΤην Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Μουσείο της Πόλης στα Παλιά (Φερών 17) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Πόλεις στην Πόλη». Πρόκειται για μια εικαστική εγκατάσταση με δημιουργίες ατόμων με αναπηρίες του ΚΔΑΜμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, βασισμένες στα βιώματά τους για την πόλη.

Την έκθεση διοργανώνουν η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και το ΚΔΑΠμεΑ της  ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, και εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που έχει ως θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: μιλώντας για το “ανείπωτο” στα μουσεία» και στόχο τη λειτουργία των μουσείων ως μέσων για την αρμονική συμβίωση στις κοινότητες.

Η εγκατάσταση, φτιαγμένη από πηλό, θυμίζει πλινθόκτιστους αρχαίους οικισμούς, αλλά και τις εντυπωσιακές φωλιές τερμιτών. Τη γενική επιμέλεια της έκθεσης έχει η κεραμίστρια Ζίνα Διακομή, τα εικαστικά επιμελήθηκε ο Νίκος Ποδιάς και τον ήχο ο Σπύρος Πολίτης.

Δημιουργοί των έργων είναι οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων του ΚΔΑΠμεΑ: Γιώργος Κούρος, Νίκος Ζαφειρίου, Σπύρος Κολιαμήτρας, Γεωργία Φωτοπούλου, Αποστόλης Μαουσίδης, Ελένη Σταφυλίδου, Κωσταντίνα Σταφυλίδου Δήμητρα Κρίτσαλου, Μαρία Αδάμου, Γιάννα Ψυχογιού, Αργύρης Γουλιούμης, Ανδρέας Γουλιούμης, Σταματία Καρακώστα, Βασίλης Νιζάμης, Δέσποινα Παντελοδήμου.δημιουργίες ατόμων με αναπηρίες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠμεΑ Βόλου) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚδημιουργίες ατόμων με αναπηρίες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠμεΑ Βόλου) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Υπεύθυνη δομής: Γιούλα Τσιγιάννη.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα μιλήσουν οι Λέλια Χορέμη, ψυχολόγος – εικαστική θεραπεύτρια και Νίκος Ποδιάς, εικαστικός – εκπαιδευτικός.

Η έκθεση «Πόλεις στην πόλη» θα διαρκέσει έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν παράλληλα να επισκεφτούν στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείο Πόλης την έκθεση «Δημήτρης Λέτσιος, ένα πορτρέτο του Βόλου», που η διάρκειά της πήρε παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10.30-13.30 και Τετάρτη & Παρασκευή 18.00-21.00. Δευτέρα κλειστά

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ