Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
Πολύχρωμο και Επιτυχημένο το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το Αθλητικό Καλοκαίρι που φέτος έκλεισε τα δέκατα του γενέθλια (ξεκίνησε από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμο Βόλου το 2004)  ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Το αυθεντικό και αγαπημένο πρόγραμμα των παιδιών συνδυάζει παιχνίδι, αθλητισμό, ψυχαγωγία και φαντασία και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον με ασφάλεια και την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών φυσικής αγωγής που γνωρίζουν άριστα τις παιδαγωγικές μεθόδους, καθώς και με συνεχόμενη υποστήριξη πρώτων βοηθειών.

  Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι σε δύο δεκαήμερες περιόδους (Δευτέρα έως Παρασκευή) παιδιά ηλικίας 7 -12 ετών (1η έως 6η δημοτικού) γνώρισαν διάφορα αθλήματα παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την πολύτιμη συνδρομή αθλητικών συλλόγων και των προπονητών τους, τους οποίους η Διεύθυνση Αθλητισμού ευχαριστεί:

ΝΟΒΑ (κολύμβηση, κωπηλασία, κανόε – καγιάκ, ιστιοπλοϊα), ΟΕΑ – ΝΑΒ (κολύμβηση, κωπηλασία, ιστιοπλοϊα), ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (κολύμβηση), ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ ΒΟΛΟΥ (τάεκβοντό), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (κολύμβηση), ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΖΟΥΝΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (τζούντο), ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (σκοποβολή, τοξοβολία) ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (κολύμβηση), Ε.Ο.Σ.Β (ρόλερ σκι), Γ.Ε.Β (ρυθμός και μουσική), Α.Σ ΠΗΓΑΣΟΣ (καράτε).

Στις δεκαήμερες αυτές περιόδους τα παιδιά συμπλήρωσαν ένα πολύχρωμο παζλ δραστηριοτήτων (ανάλογα με την ηλικία τους) από παιδαγωγικά και ομαδικά παιχνίδια, τένις, κολύμβηση, ρυθμό και μουσική, παραδοσιακούς χορούς, τάεκβοντό, καράτε, τζούντο, ρόλερ σκι, ιστιοπλοϊα, κωπηλασία, κανόε-καγιάκ, σκοποβολή, τοξοβολία, δημιουργική απασχόληση (κατασκευές, ζωγραφική, παιχνίδια), προβολή video.

Για άλλη μια φορά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μόλις σε ένα δεκαήμερο να γνωρίσουν δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αθλήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, ενώ για πολλά από αυτά  ανοίχθηκαν  νέοι αθλητικοί ορίζοντες, αφού πριν την ενασχόληση τους με το πρόγραμμα πιθανώς δεν γνώριζαν ότι καλλιεργούνται στην περιοχή μας τόσα σημαντικά αθλήματα και πιθανώς από τη νέα αθλητική χρονιά θα έχουν την ευκαιρία με αυτά που τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον.

Ήδη όλα  αυτά τα χρόνια  πέρασαν εκατοντάδες παιδιά από το «αθλητικό καλοκαίρι» πολλά από αυτά ξεκίνησαν να ασχολούνται με το άθλημα που αγάπησαν, ενώ είχαν τη τύχη και τη χαρά στα επόμενα χρόνια να γίνουν καταξιωμένοι αθλητές και πρωταθλητές ή συνέχισαν να νιώθουν τη χαρά του αθλητισμού μέσα από αυτά τα αθλήματα.

Οι εγκαταστάσεις που αξιοποιήθηκαν για το πρόγραμμα ήταν το σύνολο του συγκροτήματος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Βόλου (Κλειστό γυμναστήριο, Γήπεδα αντισφαίρισης, Στάδιο, Κολυμβητήριο, Σκοπευτήριο, Κωπηλατήριο), το Κέντρο Άθλησης και Νεολαίας «Βάκης Παρασκευόπολος» και οι ναυταθλητικές αθλητικές εγκαταστάσεις του ΝΟΒΑ και του ΟΕΑ-ΝΑΒ.

Καθημερινοί προστάτες, εκπαιδευτές και συνοδοί των παιδιών ήταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ: Βασιλειάδου Ράνια, Γεραμπίνης Παναγιώτης, Ζαχαρίου Κώστας, Καμένος Κώστας, Λεύκας Δημήτρης, Μπίρης Πέτρος καθώς και δύο εθελόντριες φοιτήτριες του ΤΕΦΦΑ Τρικάλων, Σκοτεινιώτη Κερασία και Χωματίδου Αναστασία.

Σημαντική επίσης ήταν και η εθελοντική στήριξη φοιτητριών του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στις εγκαταστάσεις επίσης της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου στο κτήριο  Σπίρερ με την υποστήριξη εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης και φοιτητών, τα παιδιά συμμετείχαν στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και των κατασκευών.

Οι συντελεστές του προγράμματος αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους γονείς που τους  εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους για να συμμετέχουν στο «Αθλητικό Καλοκαίρι» και δίνουν την υπόσχεση ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι και πάλι στοχευόμενα και δομημένα στις ανάγκες των μικρών μας συμπολιτών.

Για άλλη μια χρονιά η Coca-Cola Τρία Έψιλον ήταν σημαντικός υποστηρικτής στην υλοποίηση του προγράμματος, με την προσφορά νερών και χυμών σε ατομική συσκευασία.

Η Διεύθυνση Αθλητισμού θα συνεχίζει να προσφέρει ποιοτικά αθλητικά προγράμματα στους μικρούς δημότες μας και κατά τη διάρκεια τη σχολικής χρονιάς και με τη αγαστή και πολύτιμη συνεργασία των αθλητικών συλλόγων.

Διεύθυνση Αθλητισμού

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ