Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
ΠΟΝΤΙΟΥΜ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ» ΣΤΟΝ «ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟ» ΙΙΙ 25 Ιανουαρίου 2017 ΣΤΟ Δ.Ω.Β.

Ένας νέος κύκλος συναυλιών εγκαινιάζεται στον “ΧΕΙΜΩΝΑΝΘΟ” ΙΙΙ. Έχει τον τίτλο “ΠΟΝΤΙΟΥΜ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ” και αυτήν την Τετάρτη 25/1/2017, στις 20:30 στην αίθουσα συναυλιών ΕΡΣΗ ΣΑΡΑΤΣΗ του Δ.Ω.Β. το “ΠΟΝΤΙΟΥΜ” είναι αφιερωμένο σε τρεις τελειόφοιτους σπουδαστές του Δ.Ω.Β. Στον Αθανάσιο Γατή της τάξης κλαρινέτου του Στέλιου Κοτρώτσιου, στον Κωνσταντίνο Δόγρανλη της τάξης βιολιού του Απόστολου Μητρά και στον Χρυσόστομο Σακελλαρόπουλο της τάξης κρουστών του Νίκου Χρονόπουλου. Και τους τρεις σπουδαστές του Δ.Ω.Β. θα συνοδεύσει στο πιάνο η καθηγήτρια πιάνου του Δ. Ωδείου Φανή Παρασκευά.

 

ΓΑΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στο Βόλο. Ξεκίνησε μουσική από πολύ μικρή ηλικία μελετώντας κλαρινέτο και σαξόφωνο. Μάλιστα ως μαθητής λυκείου απέσπασε δύο φορές στους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο το Υπ. Παιδείας το 1ο βραβείο στο Σαξόφωνο. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Βόλου και μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Βόλου από το 2004.

Αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι.  Θεσ/νίκης (τμήμα λογιστικής & χρηματοοικονομικής), κατέχει πτυχία ανωτέρων θεωρητικών στη μουσική (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενοργάνωση), καθώς επίσης, είναι διπλωματούχος στο Σαξόφωνο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στο κλασικό κλαρίνο από το Σπύρο Μουρίκη, στη Σύνθεση απ’ τον Άλκη Μπαλτά καθώς και μαθήματα τελειοποίησης στο Σαξόφωνο από τους Gorges Porte, David Lynch, Θεόδωρο Κερκέζο, Στάθη Μαυρομμάτη κ.α.

Σήμερα είναι σπουδαστής Σύνθεσης καθώς και τελειόφοιτος στο Κλαρινέτο (τάξη Στέλιου Κοτρώτσιου ).

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΓΡΑΝΛΗΣ

Γεννήθηκε στις 9/10/1998. Ξεκίνησε την ενασχόληση με τη μουσική και παράλληλα με το βιολί σε ηλικία 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού (ΔΩΑ) με καθηγήτρια την κα Γεωργία Ράππου. Συνέχισε τις σπουδές του στο βιολί στην τάξη του κου Απόστολου Μητρά με τον οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα τις σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου στην τάξη του διπλώματος. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα στην τάξη πνευστών του κου Δημήτρη Θεοδωρακάκη στο ΔΩΑ, όπως και στην τάξη πιάνου της κας Μαριάννας Σαμαρτζή. Είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας από τον Ιανουάριο του 2013. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον κο Απόλλωνα Γραμματικόπουλο στα πλαίσια του Pelion Festival και με τον κο Σπύρο Γκιγκόντη στο Ιόνιο πανεπιστήμιο. Διατέλεσε μέλος της Συμφωνικής ορχήστρας νέων Δήμου Λαρισαίων (ΣΟΝΔΛ) από το 2014 έως το 2016 και της Συμφωνικής ορχήστρας νέων Βόλου από το 2011 έως το 2015 καθώς και σε πολλά σχήματα με μαέστρο την κυρία Νάνση Χατζή. Αποτελεί μέλος της Καμεράτα νέων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Από τον Οκτώβριο του 2016 φοιτεί στο τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ.

 

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος γεννήθηκε το 1999 στο Βόλο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στα Ευρωπαϊκά Κρουστά, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, σε ηλικία 8 ετών, με καθηγητή το Νίκο Χρονόπουλο. Πήρε πτυχίο Αρμονίας με Άριστα το 2015 με καθηγητή τον Ανδρέα Μιμαίο. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, όπως ρυθμολογίας με τον Κώστα Αναστασιάδη, jazz αυτοσχεδιασμού με το Χρήστο Ραφαηλίδη και το Γιώργο Κοντραφούρη. Συμμετείχε σε συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ. και νέοι μουσικοί) το 2014 και στην εναρκτήρια συναυλία του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια V» με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Nis της Σερβίας. Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Βόλου και έχει πολλές συμμετοχές σε συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου. Είναι επίσης δόκιμο μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου. Το Σεπτέμβριο του 2016 πήρε μέρος στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ  Κρουστών στο διαγωνιστικό μέρος για νέους σολίστ με κριτές τα μέλη του Paris Percussion Group. Είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βόλου και μέλος της Ορχήστρας Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

 

 

 

 

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ