Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
Πρεμιέρα για το EuropaCup υδατοσφαίρισης Γυναικών στο Βόλο, από 1-4 Φεβρουαρίου 2018

Με την άφιξη της Εθνικής ομάδας Γυναικών την Τετάρτη 31/1 ξεκίνησε μια ακόμη Παγκόσμια διοργάνωση για την πόλη μας!

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ) βασίστηκε στην μεγάλη εμπειρία των συνδιοργανωτών και όσων συμμετέχουν εθελοντικά και ανέθεσε στο Βόλο την Β’ προκριματική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Γυναικών. Πρωτοποριακή για ανάλογες διοργανώσεις είναι η χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας για ταχύτατη ενημέρωση μεταξύ των συμμετεχόντων, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ομαλή διεξαγωγή της.

kolimvitirio-neas-ionias-len-europacup-2018

Η νεοσύστατη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), EuropaCup, για τις Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, άνοιξε χθες, 1 Φεβρουαρίου, την αυλαία της, με την έναρξη των αγώνων στο Βόλο και το Όστερχουτ της Ολλανδίας, στους προκριματικούς Ομίλους των Γυναικών.

Στον Β’ Όμιλο του Βόλου, μαζί με την Εθνική μας ομάδα, μετέχουν επίσης η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Γερμανία και το Ισραήλ, ενώ στον Α’ Όμιλο έχουμε: Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Κροατία.

 

Χθες έγινε το Technical Meeting των ομάδων στο Γραφείο Τύπου του Κολυμβητηρίου “Βασίλης Πολύμερος”.

technical-meeting-len-europacup-volos-2018 technical-meeting-len-europacup-volos-20182

Παρατηρητής είναι ο Νίκος Σταυρόπουλος, ενώ στους διαιτητές περιλαμβάνεται και η ελληνίδα Ναταλί Μαρκοπούλου.

Οι 3 πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο, θα περάσουν στο Final Six της διοργάνωσης, με τις 1ες των Ομίλων να περνούν απευθείας στα ημιτελικά.

Το πρόγραμμα των αγώνων στο Βόλο (Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας):

Πέμπτη, 1/2

19.00 Ιταλία – Ουγγαρία

20.30 ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία

Παρασκευή, 2/2

09.30 Ιταλία – Ισραήλ

11.00 Ουγγαρία – Γερμανία

19.00 Ισραήλ – Γερμανία

20.30 ΕΛΛΑΔΑ – Ουγγαρία

Σάββατο, 3/2

19.00 Ιταλία – Γερμανία

20.30 ΕΛΛΑΔΑ – Ισραήλ

Κυριακή, 4/2

08.30 Ισραήλ – Ουγγαρία

10.00 ΕΛΛΑΔΑ- Ιταλία

Διαιτητές είναι οι: Ντιμάς (Ολλανδία), Χαμαντρέου (Ισπανία), Ντρέβαλ (Ρωσία), Μπλανκάρ (Γαλλία) και παρατηρητής ο Ελβετός, Ρασίν. Από το «Μπιρό» της LEN, θα παραβρεθεί ο Αλεξάνταρ Σόσταρ (Σερβία) και από την Ιατρική της Επιτροπή, ο Κυριάκος Νανούσης γιατρός της ΚΟΕ.

Η Εθνική μας ομάδα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Μορφέση, έχει επιλέξει την ακόλουθη 13άδα: Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Αλεξάνδρα Ασημάκη, Άλκηστη Αβραμίδου, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Αναστασία Καλαργυρού, Ελένη Ξενάκη, Μαρία Πάτρα, Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά,Ιωάννα Χυδηριώτη.

Στο Βόλο μεταβαίνουν επίσης η συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού Αγγελική Γερόλυμου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Νέων γυναικών Στέφανος Λέανδρος, η έφορος Βάσω Γαρελίδη και η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη.

Οι αγώνες του Βόλου θα μεταδοθούν μέσω livestreaming από το Ertplay1 της Hybrid TV της ΕΡΤ και του www.ert.gr,  στο συγκεκριμένο link: http://webtv.ert.gr/ert-play-live/. Θα μεταδοθούν και από το KOE LIVE TV, που επανέρχεται με προοπτική κάλυψης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων των αθλημάτων μας.

len-europe-cup-women-2018-waterpolo-volos-greece

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ