Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Ανοιχτό σεμινάριο ελευθέρου σχεδίου στο Δίαυλο

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου  διοργανώνουν μονοήμερο σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στο Ελεύθερο Σχέδιο». 

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα διαφορετικά υλικά, μέσα από τεχνικές. Επιπλέον, θα προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες και όρους που αφορούν το ελεύθερο σχέδιο και τη ζωγραφική μέσω της προβολής σχεδίων μεγάλων καλλιτεχνών.

Στο δεύτερο μέρος, θα υλοποιηθεί δημιουργικό εργαστήρι ελεύθερου σχεδίου, για τις ανάγκες του οποίου οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να φέρουν ένα μπλοκ σχεδίου ή χαρτιά Α4, δύο με τρία μολύβια γραφίτη διαφορετικής σκληρότητας, μια σβήστρα και μια ξύστρα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις βασικές αρχές του Ελεύθερου Σχεδίου, μέσα από παραδείγματα σχεδίων από διαφορετικές περιόδους της Ιστορίας της Τέχνης..

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο εικαστικός Νίκος Ποδιάς. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το 1999 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, όπου σπούδασε ζωγραφική με καθηγητή το Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με καθηγητή το Γιώργο Ζιάκα. Το 2001 ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη σκηνογραφία στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου και στην Hochchule fur Gestaltung und Kunst της Ζυρίχης. Έργα του έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στο Βόλο.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του Διαύλου, Τοπάλη 14 ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 24210-25363.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ