Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Tο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Παιδικής Βιβλιοθήκης, διοργάνωσε και υλοποίησε από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβριο του 2017 τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών: «Μια μέρα στο βασίλειο των ζώων», ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των ζώων μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική, την κίνηση και τα βιβλία. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 34 παιδιά.

«Καρυοθραύστης», ένα πρόγραμμα που βασίζεται στο μουσικό έργο «Ο Καρυοθραύστης» του ρώσου συνθέτη ΠιότρΙλίτς Τσαϊκόφσκι (1840 -1893) και στόχος του είναι να γνωρίσουν τα παιδιά  το μουσικό έργο, να εξοικειωθούν με τις μελωδίες του, να παίξουν και να νιώσουν τη χαρά της εμπειρίας που προσφέρει η μουσική ακρόαση.Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 222 παιδιά.

«Κυκλαδικός πολιτισμός» ένα πρόγραμμα με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά έναν πανάρχαιο νησιώτικο πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες κατά την πρώιμη εποχή του Χαλκού (3200 – 2200π.Χ.). Το εποπτικό υλικό είναι από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης-Ίδρυμα Ν. Π. Γουλανδρή. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εργαστήριο κεραμικής και ζωγραφικής.Το πρόγραμμα παρακολούθησαν75 παιδιά

Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός – Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη στο Στέκι Παιδιού.

Εμψύχωση: Παρασκευή Τσιμά, Ειρήνη Κουγκούνη, Μουσικολόγος

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ