Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Έναρξη εγγραφών στα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ελεύθερου χρόνου για ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.

 

Ξεκινούν οι εγγραφές για τους νέους αλλά και για όλους όσους ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτως ηλικίας, να παρακολουθήσουν τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ελεύθερου χρόνου της Διεύθυνσης Πολιτισμού. Για ακόμη μία χρονιά και παρά τις αντιξοότητες, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες του Βόλου να βρουν δημιουργική διέξοδο και να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με τον καλύτερο τρόπο, αναπτύσσοντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους. Με βάση τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων προγραμματίζεται η λειτουργία πλήθους τμημάτων Μουσικής, Χορού, Εικαστικών και Θεάτρου καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα καλλιτεχνικών δράσεων και ενδιαφερόντων.

Τα τμήματα μουσικής του Δημοτικού Ωδείου απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 4 – 8 ετών και τη διδασκαλία μουσικών οργάνων έως τα Διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου στη οδό Μεταμορφώσεως 1  ή να τηλεφωνούν στο 24210-39594.

Στη Δημοτική Σχολή Χορού θα λειτουργήσουν τμήματα Σύγχρονου & Κλασσικού Χορού που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Σχολής, Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Π. Ηλεκτρική) ή να τηλεφωνούν στο 24210-54244.
Στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες για τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ελεύθερου χρόνου που απευθύνονται σε εφήβους, νέους και ενήλικες. Για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο εκτός των τμημάτων ξένων γλωσσών (Ισπανικά, Ρώσικα, Τούρκικα ), των τμημάτων ζωγραφικής, κεραμικής, Ιστορίας της Τέχνης, φωτογραφίας, photoshop, HY, προγραμματίζεται να λειτουργήσουν τμήματα ψηφιδωτού, comic και Χειροτεχνικών Κατασκευών. Στο κέντρο πληροφόρησης «Δίαυλος» μπορούν να απευθύνονται και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι, που διανύει φέτος τον 21ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας του. Το τμήμα περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, κίνησης και φωνητικής. Τα μέλη του ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού έτους παρουσιάζουν δύο με τρεις παραστάσεις, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στο εργαστήρι, όλη τη χρονιά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Κέντρου, στη διεύθυνση Τοπάλη 14 και στο τηλέφωνο 24210-25363
Στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας θα λειτουργήσει όπως κάθε χρόνο το Εργαστήρι Ζωγραφικής για εφήβους και το τμήμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Πολιτιστικού Κέντρου, στο τηλέφωνο 24210 -91150.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ