Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
Ξεκινούν οι εγγραφές στο Τμήμα Κεραμικής Ενηλίκων του Τμήματος Εικαστικών

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Τμήμα Κεραμικής Ενηλίκων, την  Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του διευρυμένου κύκλου δράσεων για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά του Τμήματος Εικαστικών της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι , όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη της πηλοπλαστικής, δημιουργώντας με τον πηλό διάφορα χειροποίητα αντικείμενα, δοκιμάζοντας ταυτόχρονα και πάρα πολλές τεχνοτροπίες, ενώ υπάρχει και η διακοσμητική τέχνη όπου αποτυπώνονται διακοσμητικές λεπτομέρειες πάνω στα αντικείμενα.

Τα μαθήματα είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν δυνατότητα συμμετοχής στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε προχωρημένους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προηγούμενη εμπειρία τους.

Στο εικαστικό εργαστήρι, με την καθοδήγηση της κεραμίστριας, οι μαθητές δημιουργούν πρωτότυπα έργα από πηλό εμπνευσμένα από τη φύση,  την πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, με  ασκήσεις φαντασίας και ερχόμενοι σε επαφή με την ιστορία της τέχνης.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι  η επαφή των μαθητών με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και η εξοικείωσή τους τόσο με  παλαιότερες όσο και με σύγχρονες μορφές τέχνης.

Η διάρκεια  κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες την εβδομάδα, Δευτέρα ή Τετάρτη  και ώρες 18:00-21:00.

Υπεύθυνη τμήματος κεραμικής : Σαββάτη Ειρήνη (κιν:69348385076)

 

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421082870 (10:00-15:00) ή στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού στο κτήριο του  Μεταξουργείου Αναπαύσεως & Καραμπατζάκη, Νέα Ιωνία Βόλου. Υπεύθυνη: Λυδία Βαρσαμίδου (Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Εικαστικών)

Η υποβολή της αίτησης με συμπληρωμένα τα στοιχεία μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο grampolitismos@gmail.com.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ:

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (Αποθηκεύτηκε αυτόματα)

2.ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ