Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
Επανεκκίνηση της λειτουργίας Εργαστηρίου Κεραμικής για ενήλικες από τη Διεύθυνση Πολιτισμού

Για ακόμη μία χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ήδη από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους,  ανακοίνωσε την λειτουργία τμημάτων που καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι την δυνατότητα συμμετοχής στην δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Πρόκειται για δράσεις οι οποίες απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προηγούμενη εμπειρία τους.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα τμήματα που λειτούργησαν έχει το Εργαστήρι Κεραμικής, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων στον ευρύτερο τομέα των εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Η λειτουργία του ιδιαίτερα δημοφιλούς τμήματος φιλοξενήθηκε για δεύτερη χρονιά στη  νέα, ευρύχωρη, και φωτεινή αίθουσα Κεραμικής που βρίσκεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, τηρώντας, στο πλαίσιο των υποδείξεων του ΕΟΔΥ, όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού. Ωστόσο, μετά την εορταστική περίοδο η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων και η ανησυχία για περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού οδήγησαν στην οδυνηρή απόφαση για διακοπή της λειτουργίας του.

Μετά το πέρας ικανού χρονικού διαστήματος και επαναξιολόγηση της κατάστασης, με χαρά ανακοινώνουμε την επανεκκίνηση δύο τμημάτων του Εργαστηρίου Κεραμικής, από την επόμενη  Δευτέρα 14/3/2022 και κάθε Δευτέρα 15:00 – 18:00 & 18:00-21:00, με διδάσκουσα την έμπειρη και χαρισματική κεραμίστρια Γεωργία Κατώγια. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι μύησης στην τέχνη της πηλοπλαστικής, που περιλαμβάνει ασκήσεις για αρχάριους και προχωρημένους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με τον πηλό διάφορα χειροποίητα αντικείμενα και θα διδαχθούν πώς μπορούν να αποτυπώσουν και διακοσμητικά στοιχεία πάνω στις δημιουργίες τους, ενώ θα εξοικειώνονται με διάφορες  τεχνοτροπίες,. Η μύηση στον μαγικό κόσμο της κεραμικής,  μιας τέχνης με ρίζες στα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας, πέρα από την ανάγκη καλλιτεχνικής δημιουργίας  βοηθά τους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ιδέες τους, διαδικασίες θεραπευτικές από τη φύση τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη του Τμήματος Εικαστικών, Βαρσαμίδου Λυδία, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού στο κτήριο του «Μεταξουργείου»,  Νικομηδείας με Αναπαύσεως στη Νέα Ιωνία ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2421082870 (09:00-14:00).

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ