Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Σωστής Τοποθέτησης Φωνής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Ένα βιωματικό εργαστήρι ορθής τοποθέτησης φωνής θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαρτίου 2016 στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Διοργανώνεται από τη  Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ηθοποιούς, επιχειρηματίες, δικηγόρους και όσους χρησιμοποιούν τη φωνή ως  εργαλείο δουλειάς ή μέσο επικοινωνίας. Εισηγήτρια θα είναι η Υψίφωνος και  Μουσικοσυνθέτης  Χριστίνα Μαργαρίτου καθηγήτρια Μονωδίας και Ανώτερων Θεωρητικών. «Η φωνή του κάθε ανθρώπου είναι μοναδική και αποτελεί το σπουδαιότερο όργανο επικοινωνίας του. Ο τρόπος με τον οποίο μιλούμε έλκει ή απωθεί το ακροατήριό μας , μπορεί να κάνει την παρουσία μας ευχάριστη , κουραστική ή αδιάφορη.  Πρέπει να γνωρίζουμε τον τρόπο που τοποθετούμε τη φωνή μας ώστε να εκφέρεται με εύληπτο και αισθαντικό λόγο. Η φώνηση είναι το μέσο για να γίνει ο επαγγελματίας καλύτερος στην δουλειά του και στην επικοινωνία του με το κοινό του.» αναφέρει σχετικά η κα Μαργαρίτου.

Το Ωδείο φιλοδοξεί μετά το πέρας του σεμιναρίου και μέσα από τη βιωματική άσκηση, οι συμμετέχοντες να αναπνέουν και να τοποθετούν τη φωνή τους σωστά έτσι ώστε να μην αρρωσταίνουν, να μην κουράζουν τη φωνή τους και να έχουν καλύτερη επαφή με το κοινό.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 4 ώρες σε ομαδική διαδραστική διδασκαλεία και μια ώρα ατομική διδασκαλεία. Οι ώρες διεξαγωγής το Σάββατο 19 Μαρτίου για το ομαδικό εργαστήρι είναι  από τις 10:00 έως τις 14:00 ενώ για το ατομικό θα προηγηθεί συνεννόηση.

Το κόστος συμμετοχής του σεμιναρίου είναι 30ευρω. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210 36992.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ