Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Γνωριμία με τον θαυμαστό κόσμο των οργάνων και Εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας  Ωδειακής χρονιάς το Δημοτικό Ωδείο Βόλου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του, προκειμένου οι νέοι και τα παιδιά της πόλης που επιθυμούν να έχουν δωρεάν μία πρώτη γνωριμία με τα όργανα καθώς και όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του Ωδείου μας. Από την 1η Σεπτεμβρίου και για δύο εβδομάδες το έμπειρο  διδακτικό δυναμικό  του Ωδείου θα βρίσκεται στη διάθεση των γονέων και των παιδιών προκειμένου να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για τις σπουδές, να δείξουν στα παιδιά τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο προκειμένου να επιλέξουν εκείνο που πραγματικά τους ταιριάζει και να τα φέρουν σε επαφή με το πλούσιο φάσμα των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Θα λειτουργήσουν και φέτος: Το Τμήμα ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Το ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (Έγχορδα: Βιολί, Βιόλα,  Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Πνευστά: Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Κόρνο, Σαξόφωνο, Τρομπόνι, Πιάνο, Κιθάρα, Κρουστά, Ανώτερα Θεωρητικά: Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση), Μονωδία. Το ΜΟΝΤΕΡΝΟ/ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΜΗΜΑ (Ακορντεόν, Αρμόνιο, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς, Σύγχρονο Τραγούδι, Εργαστήρι Τζαζ Αυτοσχεδιασμού). Το ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

Ενώ, από φέτος προγραμματίζεται να λειτουργήσουν ανάλογα με το ενδιαφέρον τα εξής νέα τμήματα: Το ΛΑΙΚΟ-ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ (Μπουζούκι, Μαντολίνο, Κανονάκι, Κλαρίνο, Ούτι, Λαούτο, Νέι, Ταμπουράς, Παραδοσιακό Βιολί, Λύρα, Παραδοσιακά Κρουστά, Θεωρία Παραδοσιακής Μουσικής), το ΤΜΗΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΠΑΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου μας, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Παιδική και η Μικτή Χορωδία, τα σύνολα Μουσικής Δωματίου, τα σύνολα Σύγχρονης Μουσικής, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια καθώς και οι συναυλίες που γίνονται στη διάρκεια όλης της Ωδειακής χρονιάς,  δίνουν στους νέους πολλές δυνατότητες και μια άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές τους. Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου θα αρχίσουν και πάλι στις 31 Αυγούστου. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Ωδείο να κάνουν εγκαίρως την εγγραφή τους ώστε να μπορέσει το Ωδείο να οργανώσει τα ανάλογα τμήματα.

 

Μάλιστα, με απόφαση του  Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ  αποφασίστηκε έκπτωση 50% επί του ποσού της εγγραφής, για όσους πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους έως και την  15 Σεπτεμβρίου, ενώ προπληρώνοντας τα ετήσια δίδακτρα μέχρι και τον Δεκέμβριο παρέχεται 10% έκπτωση επί του τελικού ποσού.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ