Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
Καλοκαιρινό Πρόγραμμα στο Β Κ.Δ.Α.Π. Βόλου

Το κλείσιμο των σχολείων πλησιάζει και τα παιδιά αδημονούν να απολαύσουν τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους απαλλαγμένα από τς σχολικές εργασίες και την καθημερινότητα του σχολικού προγράμματος. Διαδραστικές αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια περιλαμβάνει φέτος το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί στο Β΄ ΚΔΑΠ Βόλου η φετινή ολοήμερη απασχόληση έχει ως θέμα:

 «Βρισκόμαστε εδώ. Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη*».

Με αφορμή το ομώνυμο βιβλίου του συγγραφέα και εικονογράφου OliverJeffers, τα παιδιά στη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά το παραπάνω θέμα μέσα από εργαστήρια θεατρικής έκφρασης, μουσικής προπαιδείας, ζωγραφικής, κεραμικής αλλά και δημιουργικής γραφής και παραγωγής λόγου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής χρονικές περιόδους:

Α΄ περιόδους  20/6 -1/7/22,

  • «Καλωσόρισες σ’ αυτόν τον πλανήτη. Τον ονομάζουμε Γη»
  • «Ας μιλήσουμε πρώτα για τη στεριά»

Β΄ περίοδος: 4/7-15/7/22,

  • « Είναι όμως κι η θάλασσα με τις αμέτρητες εκπλήξεις της»
  • «Μην ξεχνάμε όμως και τον ουρανό!»

Γ΄ περίοδος: 18/7-29/7/22

  • « Στον πλανήτη μας ζούνε άνθρωποι. Ένας άνθρωπος είσαι και εσύ»
  • «Έχει χώρο για όλους μας στη γη»

Ώρες προγράμματος από  07:00πμ έως 15:00μμ

Στο τέλος των δράσεων θα παρουσιαστούν στο χώρο τα πρωτότυπα έργα  ζωγραφικής και κεραμικής με τα έργα των παιδιών εμπνευσμένα από τα παραπάνω θέματα. Τα παιδιά θα προετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν θεατρική παράσταση με συνοδεία μουσικής από το σύνολο των εργαστηρίων της μουσικής προπαιδείας.

*Ο τίτλος του προγράμματος και η οι επιμέρους θεματικοί τίτλοι βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο του συγγραφέα και εικονογράφου Oliver Jeffers, εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ

 Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα 6/6/22… τηλέφωνο πληροφοριών :2421040740 ώρες: 9:00π.μ. 13:00μ.μ., στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Διεύθυνση: Καραμπατζάκη με Αναπαύσεως (κτίριο Μεταξουργείου)

Κόστος συμμετοχής 50 ευρώ το παιδί ανά χρονική περίοδο.

Απαραίτητο δικαιολογητικό για την εγγραφή το Πιστοποιητικό υγείας παιδιού.

Για να το εκτυπώσετε πατήστε εδώ: pistopoiitikoygeias

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ