Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
NEA TMHMATA  PHOTOSHOP KAI ANDROID ΣΤΟ ΔΙΑΥΛΟ

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου διοργανώνει νέα σεμιναριακά προγράμματα στο “Δίαυλο” :

  • Εκμάθηση και σωστή χρήση του συστήματος Android σε κινητά και σε tablet (20 ωρών)

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες :

  • Να κατανοήσουν την δομή του συστήματος Android.
  • Να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών στο Android.
  • Να γνωρίσουν το Google Playκαι να μάθουν πώς να κάνουν εγκατάσταση εφαρμογών μέσα από αυτό.
  • Να κατανοήσουν πώς συνδέουμε τον προσωπικό μας υπολογιστή με την συσκευή μας.
  • Να χρησιμοποιήσουν προηγμένα χαρακτηριστικά του Android όπως τους sensors, location services, ήχου και εικόνας. (πχ GPS).
  • Να εξοικειωθούν με την ενσωμάτωση των υπηρεσιών του συστήματος Android όπως τηλεφώνου, SMS, επαφών κλπ.
  • Να κατανοήσουν τις τεχνικές συμβατότητας εφαρμογών σε διαφορετικές εκδόσεις android.

Το μάθημα θα πραγματοποιείται δύο τρίωρα την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18.00 – 21.00

 

  • Photoshop (30 ωρών)

Το πρόγραμμα Photoshop, είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να επεξεργαστούμε υπάρχουσες φωτογραφίες ή να υλοποιήσουμε δικό μας πρωτότυπο υλικό ζωγραφίζοντας με πινέλα ή σχεδιάζοντας με ανυσματικά εργαλεία όπως το πενάκι. Το Photoshop είναι ένα εύχρηστο και ευέλικτο πρόγραμμα μιας και χρησιμοποιείται από πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως το Mac, τα Windows, το Unix. Διαθέτει ένα πάρα πολύ φιλικό περιβάλλον χρήστη καθώς και το πληρέστερο σετ από εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας. Το Adobe Photoshop, είναι ένα λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών που είναι μακράν το πιο χρησιμοποιημένο στο είδος του σε όλο τον κόσμο, αφού παρέχει στους χρήστες μια τεράστια ποικιλία εργαλείων για να κάνουν οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί σε μια φωτογραφία. Μπορείτε να την περικόψετε, να κάνετε μικρές  ή μεγάλες τομές, ν’ αλλάξετε το χρώμα της ή την αντίθεσή της, να προσθέσετε και ν’αφαιρέσετε σκιές, να επιλέξετε και ν’αφαιρέσετε αντικείμενα, και ό,τι θέλετε με απόλυτο βαθμό λεπτομέρειας. Το πιο σημαντικό επίσης είναι ότι μπορείτε να κάνετε όλα αυτά σχετικά εύκολα χάρη στο απλό και εύκολο στην εκμάθηση περιβάλλον λειτουργίας του.

Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα. Κάθε Παρασκευή 18.00-21.00

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ