Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2024
logo-doepap
ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΥΛΟ

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων της Διεύθυνσης  Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου στα πλαίσια συνεχούς ανανέωσης των δράσεών του και ανταποκρινόμενο πάντα στις απαιτήσεις και προτιμήσεις  των πολιτών της πόλης μας, σε θέματα που άπτονται τον Πολιτισμό και την δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, παρουσιάζει νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν δύο νέα τμήματα Δημιουργικής Γραφής 24 ωρών το καθένα, κάθε Πέμπτη 16:00-19 :00 και Τρίτη 16:00-19:00 στο Δίαυλο.

Απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να διερευνήσουν, να αναπτύξουν ή να καλλιεργήσουν  περαιτέρω την ικανότητά τους να αφηγούνται ιστορίες και γενικότερα να εκφράζονται και να δημιουργούν στα είδη του έντεχνου και οργανωμένου γραπτού λόγου (πεζογραφία και ποίηση). Ωστόσο, επειδή ο κύριος στόχος της Δημιουργικής Γραφής δεν είναι να μας κάνει συγγραφείς, αλλά καταρχήν καλύτερους αναγνώστες, το Εργαστήριο είναι, πρώτα από όλα, και εργαστήριο ανάγνωσης. Πράγμα που σημαίνει πως μέσα από την μεθοδική προσέγγιση των λογοτεχνικών κειμένων, αλλά και την συστηματική εξάσκηση πάνω στις δομές, τα μέσα, τα είδη και τις φόρμες της αφήγησης, οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πιο στενή, ευχάριστη και ωφέλιμη επαφή με τον κόσμο των βιβλίων και της λογοτεχνίας. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο νομικός κ. Γιάννης Αντάμης, γνωστός για την προσφορά του στο χώρο της Δημιουργικής γραφής.

Επιπλέον, πρόκειται να ξεκινήσει νέο σεμιναριακό πρόγραμμα Αγιογραφίας, διάρκειας 45 ωρών στο σύνολό του, κάθε Τρίτη και Τετάρτη 18:00-21:00 στο Δίαυλο. Το Εργαστήρι Αγιογραφίας επιδιώκει να μεταδώσει τις βασικές αρχές της βυζαντινής παράδοσης δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές της Κρητικής και Μακεδονικής Σχολής Αγιογραφίας. Για την παραγωγή των εικόνων θα χρησιμοποιηθούν σκόνες Αγιογραφίας καθώς και παραδοσιακά υλικά, ενώ πέρα από την εστίαση στον σωστό σχεδιασμό των αναλογιών, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους υφέρποντες συμβολισμούς καθώς και στις γνώσεις που μπορούμε να αντλήσουμε από τις αγιοποιημένες μορφές. Υπεύθυνη επιμορφώτρια του συγκεκριμένου εργαστηρίου θα είναι η κ. Χριστίνα Κουρεντή. Σπούδασε βυζαντινή αγιογραφία στο ίδρυμα Γουλανδρή – Χόρν με δάσκαλο τον πατέρα  Σταμάτη Σκλήρη. Έχει αγιογραφήσει τον μητροπολιτικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δεσφίνα Φωκίδος, καθώς και πολλούς ναΐσκους και πρεκκλήσια σε διάφορους ναούς της Ελλάδος. Από το 1999 διδάσκει σε διάφορους φορείς.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ