Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
Παιδική παχυσαρκία: Ημερίδα με τρόπους καταπολέμησης, που ενδιαφέρει γονείς, εκπαιδευτικούς και γυμναστές στα σχολεία

Σύμφωνα με μελέτες είναι αποδεδειγμένο ότι η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία καταγράφει κόκκινα νούμερα. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι γυμναστές στα σχολεία που έρχονται σε καθημερινή και άμεση επικοινωνία με τα παιδιά, μπορούν μετά από στοχευόμενη ενημέρωση και συνεργασία, να τα καθοδηγήσουν σε σωστά μονοπάτια αποφυγής αυτής της μάστιγας. Και τα σωστά μονοπάτια είναι: Διατροφή και Αθλητισμός!

Αναμφισβήτητα η Οικογένεια και το Σχολείο διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό χαρακτήρα, αξίες και την πορεία κάθε παιδιού.

Για τον σκοπό αυτό η Διεύθυνση Αθλητισμού διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με ελεύθερη είσοδο, για την παρουσίαση ενός προγράμματος αθλητικής δραστηριότητας, δοκιμασμένο σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, γνωστό ως “Πρόγραμμα χιλίων μέτρων” (ελεύθερη μετάφραση), καθώς επίσης και υποστηρικτικές διατροφικές συμβουλές και “οδηγίες”.

Η ημερίδα Απευθύνεται στους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Δημοτικών και στους γονείς των μαθητών και είναι δωρεάν.

Επιγραμματικά αναφέρουμε, ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο

  • κατ΄ αρχάς φιλοδοξεί να παρακινήσει παιδιά σχολικής ηλικίας να ασχοληθούν συστηματικά με την σωματική άσκηση και μέσω των μετρήσιμων και διαπιστωθέντων –θετικών-  αποτελεσμάτων να αγαπήσουν και να υιοθετήσουν αυτή τη “συνήθεια” εφ’ όρου ζωής.
  • να παρακινήσει και τους γονείς να γίνουν σύμμαχοι των παιδιών και να τα υποστηρίξουν, ενισχύοντας την προσπάθεια με παράλληλες ενέργειες, όπως για παράδειγμα ορθές διατροφικές συνήθειες – (όχι δίαιτα), αλλά υγιεινό τρόπο διατροφής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν στοχεύει στην ανάπτυξη ή βελτίωση της αθλητικής  ικανότητας των μαθητών που συμμετέχουν (πχ αερόβιας, ευλυγισίας κλπ), η οποία όμως μπορεί να επέλθει ως παράλληλο όφελος.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις θα δοθούν και θα συζητηθούν στην ημερίδα/συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, στις 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά-Σταδίου).

Ας είναι ένας από τους στόχους όλων μας για το νέο έτος «η μείωση της παχυσαρκίας στην παιδική ηλικία».

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ