Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
Προγράμματα Άθλησης για Όλους από το Δήμο Βόλου

Για άλλη μια χρονιά συνεχίζονται τα προγράμματα Αθλησης για Ολους, που εγκρίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.  Ένα από αυτά, ίσως το πιο γνωστό και παλαιότερο, είναι το πρόγραμμα «Αθλητισμός και Γυναίκα».

Σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες οι συνδημότισσές μας έχουν την ευκαιρία της άθλησης και αναψυχής. Η γυμναστική που πραγματοποιείται στα προγράμματα αυτά, εκτός της ανάπτυξης της φυσικής κατάστασης και υγείας αναπτύσσει παράλληλα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, εκτός άλλων  την κοινωνικότητα και την ψυχική ευεξία. Το τμήμα Zumba είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα.

Επίσης, πολύ σημαντική είναι η υλοποίηση ειδικών προγραμμάτων για τη Τρίτη Ηλικία με την ανάπτυξη σημαντικού αριθμού τμημάτων (παραδοσιακοί χοροί, γυμναστική, οστεοπόρωση και χρόνιες παθήσεις).  Με αφορμή την αναφορά στις χρόνιες  παθήσεις, αξίζει  να επισημανθεί ένα ακόμη  ειδικό και ξεχωριστό  πρόγραμμα, αυτό της αποκατάστασης τραυμάτων, μυοσκελετικών κακώσεων και παθήσεων,καρδιαγγειακών νοσημάτων, υπό την ευθύνη εξειδικευμένης γυμνάστριας, που υλοποιείται στο Κολυμβητήριο του Βόλου. 

Στα Κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας πραγματοποιείται  Πρόγραμμα Κολύμβησης  για Ενήλικες, οι οποίοι, ανεξάρτητου εποχής και καιρικών συνθηκών, υπό την καθοδήγηση προπονητή με ειδικότητα στην κολύμβηση, γυμνάζονται σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες και δυνατότητες. Άλλωστε η κολύμβηση θεωρείται ιδανική μορφή άσκησης. 

Στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητισμός και Παιδί» υλοποιούνται  προγράμματα Αντισφαίρισης (τένις) στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως), καθώς επίσης Γυμναστικής (ενόργανη, ρυθμική),zumba και μουσικοκινητικής αγωγής στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αγριάς. 

Ειδικές ομάδες των συμπολιτών μας μπορούν να επωφεληθούν με ειδικά προγράμματα άσκησης καθώς επίσης και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ), επίσης υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής.

 

Μπορείτε να δείτε, εκτυπώσετε ή να κατεβάσετε στη συσκευή το πρόγραμμα με τους χώρους και τις ώρες διεξαγωγής των ποικίλων προγραμμάτων του Δήμου μας, κάνοντας κλικ σε έναν από τους συνδέσμους ή να τηλεφωνήσετε στη Διεύθυνση Αθλητισμού στο 2421071770

Αθλητισμός και Γυναίκα

Αθλητισμός και Τρίτη Ηλικία

Αθλητισμός και Παιδί

Αθλητισμός και ΑΜΕΑ

Αθλητισμός και Ενήλικες

Αποκατάσταση Χρόνιων Παθήσεων

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ