Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
Συνεχίζεται η λειτουργία όλων των τμημάτων  στο ανακαινισμένο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου με το ξεκίνημα της νέας της Ωδειακής χρονιάς, σας προσκαλεί στον ανακαινισμένο χώρο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για όλα τα τμήματα του Ωδείου ξεπέρασε κάθε προσδοκία τόσο με εγγραφές νέων μαθητών αλλά και επανεγγραφές παλαιότερων. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία για μία δημιουργική χρονιά αλλά και ευθύνη ώστε να ανταποκριθούμε επαρκώς στις υψηλές απαιτήσεις των μουσικών σπουδών επίπεδου που αποτελούν πάγια επιδίωξη μας.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε σε σημαντική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Ωδείου και ανακαίνιση των χώρων του ώστε να καταστούν λειτουργικοί και σύγχρονοι. Συγκεκριμένα προχωρήσαμε στην αντικατάσταση φθαρμένων οργάνων με αγορά νέων και στη συντήρηση των παλιών όπως πιάνα και κρουστά. Η μουσική βιβλιοθήκη του Ωδείου οργανώθηκε και εμπλουτίσθηκε. Ανακαινίσθηκαν πλήρως τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας ενώ δημιουργείται και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης νέος πολυχώρος πλησίον του Ωδείου που θα στεγάσει δράσεις μουσικής και άλλων τεχνών. Πέρα από αυτά όμως προχωρήσαμε και σε εργασίες ανακαίνισης ώστε η λειτουργία του Ωδείου να είναι  ασφαλής για μαθητές και εργαζόμενους. Ολοκληρώθηκαν ηλεκτρολογικές εργασίες με αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού πίνακα, αντικαταστάθηκαν λάμπες με νέου τύπου οικονομίας όπως και τα σώματα καλοριφέρ. Έγιναν υδραυλικές εργασίες και επισκευάστηκαν και καθαρίστηκαν οι υδρορροές του κτηρίου. Τέλος βαφτήκαν οι αίθουσες και καθορίσθηκαν οι κουρτίνες του κτηρίου.

Στο Ωδείο Βόλου  διδάσκονται όλα τα όργανα (Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιόλα,  Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Κρουστά, Φλάουτο, Κλαρινέτο, Κόρνο, Τρομπέτα, Σαξόφωνο, Τρομπόνι, Αρμόνιο, Ηλεκτρική κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς), αλλά και σπουδές, όπως τα Ανώτερα Θεωρητικά, η Μονωδία, το Σύγχρονο και Ελληνικό Τραγούδι, η Ηλεκτρονική Μουσική, η προετοιμασία για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και το Μουσικό Σχολείο και, φυσικά, το τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά ηλικίας 5-7 χρονών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, τα μουσικά σύνολα του Ωδείου μας, όπως η Καμεράτα Νέων,  η Παιδική και η μεικτή Χορωδία, τα σύνολα Μουσικής Δωματίου, τα σύνολα Μοντέρνας Μουσικής, το Εργαστήρι Σύνθεσης, το τμήμα Ελληνικού και Σύγχρονου τραγουδιού και οι συναυλίες δίνουν στους νέους πολλές δυνατότητες και μια άλλη προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές τους.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ