Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα και τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Πολιτισμού

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα και τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Πολιτισμού

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Θα λειτουργήσουν τμήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ειδικά σχεδιασμένα ώστε να έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τη δυνατότητα συμμετοχής στη δημιουργικότητα και την καλλιτεχνική έκφραση. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προηγούμενη εμπειρία τους.

 

Τμήμα Μουσικής

 Α. Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Τα τμήματα μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, από τη μουσική προπαιδεία για παιδιά 5 – 7 ετών, τη διδασκαλία μουσικών οργάνων και τα Διπλώματα Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, έως και τα ειδικά διαμορφωμένα Εργαστήρια.

Θα λειτουργήσουν τα κάτωθι τμήματα:

 

Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής

 

Σχολή Θεωρητικών Σπουδών:

 • Τμήμα Σύνθεσης
 • Τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση)
 • Τμήμα Διεύθυνση Χορωδίας
 • Τμήμα Προετοιμασίας για την εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Σχολή Ενόργανης Μουσικής:

 • Σχολή Πληκτών Οργάνων (Πιάνο)
 • Σχολή Εγχόρδων (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο)
 • Σχολή Πνευστών (Φλάουτο, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο, Φαγκότο, Κόρνο, Τρομπέτα Τρομπόνι, Τούμπα)
 • Σχολή Κιθάρας
 • Σχολή Κρουστών

Σχολή Φωνητικής Μουσικής:

 • Τμήμα Μονωδίας – Μελοδραματικής
 • Τμήμα Σύγχρονου Ελληνικού Τραγουδιού

Μοντέρνο Τμήμα Μουσικής:

 • Τμήματα: Ακορντεόν, Αρμόνιο, Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς, Σύγχρονο-Ελληνικό Τραγούδι

Εργαστήρια

Σύνθεσης για Κινηματογράφο, Παλαιάς Μουσικής, Συνοδείας στην Κιθάρα και Μουσικής, Computer-Electronic Music Production & Performance

Υποχρεωτικά Μαθήματα

Μουσική Δωματίου, Συνοδεία & Υποχρεωτικό πιάνο, Μορφολογία, Ανάλυση, Οργανογνωσία, Θεωρία, Αρμονία, Σολφέζ, Ιστορία της Μουσικής, Χορωδία.

 

Πέρα από τα διδασκόμενα όργανα, για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των μαθητών, ιδρύθηκαν και λειτουργούν, με σημαντική παρουσία στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου (Καμεράτα Τζιούνιορ και Νέων, σύνολα Μουσικής Δωματίου, Παιδική – Νεανική και Γυναικεία Χορωδία, σύνολα Σύγχρονης Μουσικής, Φωνητικό σύνολο Μιούζικαλ, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων). Επιπλέον, διοργανώνονται συναυλίες, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών δίνοντας μία επιπλέον προοπτική και νόημα στις τυπικές σπουδές των μαθητών.

Πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Διεύθυνση Μεταμορφώσεως 1, τηλέφωνο 2421036992 (ώρες γραμματείας: 9:00-21:00).

 

Β. Φιλαρμονική Δήμου Βόλου

 

Στη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου συμμετέχουν Δόκιμοι Μουσικοί χωρίς επαγγελματική σχέση µε τον Οργανισμό προκειμένου να αποκομίσουν πρακτική εμπειρία σε κάποιο από τα όργανα της μπάντας, συμμετέχοντας στις δοκιμές, στις δημόσιες εμφανίσεις και στις λοιπές παραγωγές του Συνόλου. Αιτήσεις των ενδιαφερομένων (ή των κηδεμόνων τους εφόσον πρόκειται για ανηλίκους) θα γίνονται δεκτές στα γραφεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Μεταμορφώσεως 1, τηλέφωνο 2421036992 (ώρες γραμματείας: 9:00-21:00). Έπειτα θα ακολουθήσουν εξετάσεις ενώπιον Καλλιτεχνικής Επιτροπής. Πληροφορίες θα παρέχονται και στις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής, Παπακυριαζή 16, τηλέφωνο 2421025327 (ώρες λειτουργίας 15:00-20:00).

 

Τμήμα Θεάτρου

 

 1. A. Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι:

 

Με στόχο την ενίσχυση της Θεατρικής Παιδείας δίνεται η δυνατότητα σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το Θέατρο να παρακολουθήσουν μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, κίνησης και φωνητικής. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές – βραδινές ώρες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των φοιτητών. Οι μαθητές  στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού έτους παρουσιάζουν παραστάσεις, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στο εργαστήρι όλη τη χρονιά.

 

 1. B. Εκπαιδευτικά προγράμματα:

 

 • Για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 • Προγράμματα κοινωνικής στήριξης με ωφελούμενους τροφίμους ιδρυμάτων της περιοχής

 

Εγγραφές γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στο e.karamanlakis@doepap.gr και στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού στο κτήριο του «Μεταξουργείου»,  Νικομηδείας με Αναπαύσεως στη Νέα Ιωνία. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421082870 (10:00-14:00)

 

Τμήμα Χορού

 

Α. Δημοτική Σχολή Χορού 

Θα λειτουργήσει ένα πρόγραμμα σπουδών κλασσικού και σύγχρονου χορού το οποίο καλύπτει όλες τις βαθμίδες υποχρεωτικής ερασιτεχνικής χορευτικής εκπαίδευσης.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

 

 • Χορευτική Προπαιδεία – Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά από 3-5 χρονών.
 • Κλασσικός Χορός ( Σύστημα Vaganova). Για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
 • Σύγχρονος Χορός για εφήβους και ενήλικες.
 • Φυτώρια -Τμήματα Επαγγελματικής Κατεύθυνσης.
 • Barre a terre.
 • Creative Modern Dance για παιδιά δημοτικού όπου θα γνωρίσουν και θα διδαχτούν σύγχρονες μορφές σωματικής έκφρασης και χορού.
 • Latin και Ευρωπαϊκών Χορών,  για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

 

Β. Κύκλοι Σεμιναρίων

Προγραμματίζεται η λειτουργία κύκλων σεμιναρίων με αντικείμενο ιδιαίτερες σωματικές τεχνικές και τεχνικές χορού.

Θα λειτουργήσουν  τμήματα  νηπίων, παιδικά εφηβικά και ενηλίκων. Γίνονται δεκτά αγόρια και κορίτσια από 3,5 χρονών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες – εγγραφές καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή  18:00-20:00 στη γραμματεία της Δημοτικής Σχολής Χορού,  Κουταρέλια 111 με Ρήγα Φεραίου (Παλαιά Ηλεκτρική). Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού 2421054244.

 

 

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και δράσεις με στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου για νέους και ενήλικες που αφορούν στους κύκλους εργαστηριακών μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας και σε μαθήματα εικαστικών.

 

 

Θα τηρηθούν υποχρεωτικά όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις ισχύουσες ΚΥΑ.

 

 

 

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ