Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
Προγράμματα άθλησης και αναψυχής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου

Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές των δημοτικών σχολείων έχουν την ευκαιρία, μέσω της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, να συμμετάσχουν σε προγράμματα άθλησης και αναψυχής, με στόχο να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα και δράσεις και να διευρύνουν τα ενδιαφέροντά τους όσον αφορά την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Τα προγράμματα που ήδη υλοποιούνται και αποτελούν πλέον προτεραιότητα στις προτιμήσεις των μαθητών είναι η αναρρίχηση, το τζούντο, το τραμπολίνο, η κωπηλασία, το τάεκβοντό, η ενόργανη, η ρυθμική, το μπάντμιντον, η σκοποβολή και η υδατοσφαίριση.
Ήδη δεκάδες σχολεία συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά που στόχο έχουν να γνωρίσουν οι μαθητές και άλλα αθλήματα, πέραν των γνωστών και διαδεδομένων, διευρύνοντας έτσι την αθλητική τους παιδεία και ανακαλύπτοντας ίσως νέους δρόμους στα αθλητικά τους ενδιαφέροντα.
Πολλά από τα προγράμματα πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη των αθλητικών συλλόγων: Όμιλος Φίλων Τζούντο Μαγνησίας, ΝΟΒΑ, ΟΕΑ-ΝΑΒ, Α.Γ.Σ Νικόμαχος Βόλου, Ολυμπιακή Ακαδημία Ταέκβοντό, Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου, ΓΕΒ, Ιάσων Βόλου, Άθλος Αγριάς.
Εκτός ωρολογίου προγράμματος τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα και να συμμετέχουν και σε πρόγραμμα εκμάθησης τένις που πραγματοποιείται στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου νεότητας (γραφεία διεύθυνσης αθλητισμού, Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως).
Επίσης τα γήπεδα αντισφαίρισης του Βόλου και της Ν. Ιωνίας λειτουργούν για το κοινό, ενώ υπάρχει δυνατότητα μετά από σχετική επικοινωνία με τους γυμναστές της Διεύθυνσης Αθλητισμού μετά από σχετική αίτηση εγγραφής, δημιουργίας τμημάτων εκμάθησης ενηλίκων.
Για τους ενήλικές επίσης λειτουργούν δύο γυμναστήρια, ένα στο αθλητικό κέντρο νεότητας (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως) καθώς και τμήμα φυσικής κατάστασης και ένα στο κέντρο άθλησης και νεολαίας «Β. Παρασκευόπουλος» (Ρήγα Φεραίου – Γλάδστονος).
Στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» λειτουργεί και η κολύμβηση για το κοινό με την παρουσία και επίβλεψη ναυαγοσώστη.
Καθημερινά στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως λειτουργεί και γραφείο αθλητικής πληροφόρησης, όπου καθηγητές φυσικής αγωγής δίνουν πληροφορίες άθλησης και αναψυχής σε οποιοδήποτε το επιθυμεί και για κάθε ηλικία.
Για πληροφορίες σχετικά με τα αθλητικά προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου (Αθλητικό Κέντρο Νεότητας, Γ. Δήμου – Μεταμορφωσεως, 2421044268, φαξ: 2421040484)

Διεύθυνση Αθλητισμού

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ