Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
Ρεσιτάλ πιάνου από την Ελένη Νταφέκα

 

Η τρίτη κατά σειρά συναυλία του Εκπαιδευτικού και Καλλιτεχνικού κύκλου «Χειμωνανθού» (www.wintersweetmusic.org) του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, που  εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου είναι το ρεσιτάλ πιάνου της Ελένης Νταφέκα με τον τίτλο «Σούμαν, Όνειρο και Εφιάλτης».

Το φιλόμουσο κοινό του Βόλου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία μοναδική βραδιά ερμηνείας από τη διακεκριμένη Βολιώτισσα πιανίστα Ελένη Νταφέκα που θα παρουσιάσει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Ρεσιτάλ πιάνου με τίτλο «Σούμαν, Όνειρο και Εφιάλτης».

Η Ελένη Νταφέκα, έχοντας έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών με ξεκίνημα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και τον Ντίνο Μαστρογιάννη, και συνέχεια στην Ακαδημία Λιστ της Βουδαπέστης, στο Κονσερβατόριο του Σαν Φρανσίσκο και στο πανεπιστήμιο του Bloomington της Indiana στις ΗΠΑ και έχοντας συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες ορχήστρες και σύνολα, από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέχρι το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, δραστηριοποιείται πλέον στο μουσικό χώρο της Ελλάδας θέλοντας να υποστηρίξει στο ελληνικό κοινό τη δική της ερμηνεία σε έργα του διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και σε έργα νέων Ελλήνων συνθετών. Συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες, σύνολα και ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μουσικά Σύνολα ΕΡΤ κ.α.) και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνευτικές της ικανότητες και την βαθιά της ευαισθησία.

Η βραδιά είναι μία περιήγηση στην διπολική προσωπικότητα του μεγάλου ρομαντικού, η οποία φέρνει στο φως μια μουσική γεμάτη ιερογλυφικά, παράλληλα σύμπαντα και εσωτερικούς διαλόγους με έναν φανταστικό εαυτό. Έργα πλημμυρισμένα από χαρακτήρες εκ διαμέτρου αντίθετους που παλεύουν να συνυπάρξουν στο ίδιο σκηνικό, ξεπερνούν και την πιο ευφάνταστη περιγραφή. Εσωστρεφής με ξεσπάσματα, η μουσική του μας οδηγεί στα μονοπάτια της ταραγμένης του ψυχής, των ερωτικών του βιωμάτων αλλά και της μεγάλης του αγάπης, της μοναξιάς και της μελαγχολίας του και τελικά, στο σκληρό αδιέξοδο της τρέλας.  

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ