Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
Rodgers & Hammerstein’s “THE KING AND I” έρχεται 23 Δεκεμβρίου από το LONDON PALLADIUM THEATRE

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου  σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, παρουσιάζει μια σημαντική πολιτιστική συνεργασία φέρνοντας στο Βόλο τη μετάδοση της βραβευμένης με 4 βραβεία Tony θεατρικής υπερπαραγωγής “The King and I”, σε σκηνοθεσία Bartlett Sher.

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ “The King and I”, μια ολοκαίνουργια θεατρική παραγωγή από το εμβληματικό θέατρο London Palladium, έρχεται τον Δεκέμβριο για μια και μόνο μετάδοση στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον (αίθουσα Ν. Κολοβού), την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 20:00. Η προβολή εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για μια παραγωγή από τους κορυφαίους δημιουργούς Rodgers and Hammerstein, με πρωταγωνιστές την Kelli O’Hara στον ρόλο της Άννα και τον Ken Watanabe στον ρόλο του Βασιλιά, σε μια παράσταση που τίμησε και τους δυο με εξαιρετικές κριτικές, βραβεία Tony και συνεχόμενες sold out παραστάσεις στην Νέα Υόρκη και το Λονδίνο!

Η κριτική που απέσπασε η παράσταση από τα εγκυρότερα διεθνή μέσα υπήρξε αποθεωτική:

“Kelli O’Hara is Broadway musical’s undisputed Queen” – The Sunday Times

“Five stars for a sumptuous King and I.  Book Now.  It’s a hit” – The Times

“We left the London Palladium on a bright cloud of music – joyous!” – Daily  Mail

“Looks and sounds ravishing.  Complete rapture” – The Telegraph

Η υπόθεση αφορά την άφιξη της Άννας, μιας Αγγλίδας δασκάλας στο Σιάμ του 1862 για να διδάξει τα παιδιά του συντηρητικού Βασιλιά της χώρας. Η δασκάλα μέσα από μια εξαιρετικά καλοφτιαγμένη πλοκή, οδηγείται σταδιακά στο ισχυρό δέσιμο της τόσο με τα παιδιά, όσο και με τον ίδιο το βασιλιά. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό παραμύθι γεμάτο από πολύχρωμα κοστούμια και σκηνικά, συναισθήματα, χιούμορ και δράμα, το οποίο βασίζεται βιβλίο της Μάργκαρετ Λάντον «Η Άννα και ο βασιλιάς του Σιαμ». Πρόκειται για ένα σπάνιο έργο στην θεατρική και κινηματογραφική ιστορία με πλάνα γεμάτα υπέροχα χρώματα που μοιάζουν σαν πίνακες ζωγραφικής. Τα επιβλητικά σκηνικά που συγκλονίζουν, η διακόσμηση, αλλά και τα όμορφα τραγούδια δίνουν μοναδική ζωντάνια στην παράσταση και μας γεμίζουν με δυνατές συγκινήσεις.

Η παράσταση περιλαμβάνει ένα πασίγνωστο ρεπερτόριο γεμάτο από τις πιο κλασικές μελωδίες, μεταξύ των οποίων είναι τα “Whistle a Happy Tune”, “Getting to Know You”, και φυσικά το “Shall We Dance”.

Μια φαντασμαγορική παραγωγή με μια διανομή που περιλαμβάνει πάνω από 50 ηθοποιούς στη σκηνή και αναβιώνει την χρυσή εποχή των ρομαντικών μιούζικαλ, σε μια παράσταση που δίκαια θεωρείται ο «βασιλιάς» των μιούζικαλ!

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ