Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
«ΣΑΜΨΩΝ ΚΑΙ ΔΑΛΙΔΑ»

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά την συγκλονιστική πρεμιέρα της σεζόν με την «Αϊντα», παρουσιάζει το βιβλικό έπος «Σαμψών και Δαλιδά» σε μια νέα εκπληκτική παραγωγή της Met.

Μια ακόμα μαγική βραδιά μας υπόσχεται η Metropolitan Opera παρουσιάζοντας το “Σαμψών και Δαλιδά” του Camille Saint-Saëns , το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:55. Πρωταγωνιστές είναι η συγκλονιστική Elīna Garanča και ο κορυφαίος Roberto Alagna, ένα δίδυμο που είχε εμφανιστεί μαζί στην περίφημη Κάρμεν του Βizet το 2010, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Ο Laurent Naouri συμπρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αρχιερέα, ο Elchin Azizov στον ρόλο του Φιλισταίου βασιλιά Αμπιμελέχ και ο Dmitry Belosselskiy στον ρόλο του γέρο-εβραίου.

Ο Darko Tresnjak, τιμημένος με Tony Award για σκηνοθεσία στο “A Gentleman’s Guide to Love & Murder”, κάνει το ντεμπούτο του στη Met σκηνοθετώντας αυτή την απαιτητική παραγωγή. Τα επικά σκηνικά και τα παραμυθένια κοστούμια θα μας συναρπάσουν για μια ακόμα φορά, σε αυτή την μνημειώδη νέα παραγωγή μιας όπερας που ανεβαίνει στην Met μετά από είκοσι χρόνια. Ο βετεράνος Sir Mark Elder διευθύνει.

Το ”Σαμψών και Δαλιδά” είναι έργο του Καμίγ Σαιν-Σανς, του κορυφαίου Γάλλου μουσικοσυνθέτη που γεννήθηκε στο Παρίσι το 1835 και υπηρέτησε το ρεύμα του Ρομαντισμού. Το τυπικά γαλλικό στυλ του χαρακτηρίζεται από ακρίβεια στην έκφραση των έντονων συναισθημάτων με κομψές μελωδικές γραμμές και εντυπωσιακή ενορχήστρωση. Η συνεισφορά του στη γαλλική μουσική είναι πολύ σημαντική καθώς επηρέασε αρκετούς Γάλους συνθέτες. Υπήρξε ιδιαίτερα δημιουργικός καθώς παρέδωσε περισσότερες από 12 όπερες. Επιπλέον, συνέθεσε με την ίδια επιτυχία ρέκβιεμ, ψαλμούς, κοντσέρτα και μουσική για πιάνο και εκκλησιαστικό όργανο.   Το συγκεκριμένο  έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Δεκεμβρίου του 1877 στη Βαϊμάρη, μετά από πολλά και επίμονα διαβήματα του Λιστ. Η υπόθεση του έργου βασίζεται στην γνωστή ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Τοποθετείται χρονικά περί τα 1150 π.Χ. και η δράση διαδραματίζεται στην Γάζα και στους πρόποδες της Ιερουσαλήμ. Το έργο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αριστουργήματα της γαλλικής λυρικής σκηνής.

Για ακόμη μία χρονιά έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις  παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που συνδέει  απευθείας  τη Μετροπόλιταν  Όπερα της Νέας Υόρκης με 70  χώρες  σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εξασφαλίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου Αχίλλειον.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ