Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Σεμινάρια Μεικτών Χειροτεχνικών Κατασκευών στο «Δίαυλο»

Το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων της Δ/νσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου οργανώνει έναν νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον κύκλο μεικτών χειροτεχνικών κατασκευών που θα πραγματοποιηθεί στο Δίαυλο.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά χειροτεχνικά εργαστήρια, με εντελώς ξεχωριστό ύφος και περιεχόμενο το καθένα, τα οποία έχουν ως εξής:
Α. Εικαστικές δημιουργίες με χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά
Ευφάνταστες κατασκευές από απλά και ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί και χαρτοπολτό, στολισμένα και ζωγραφισμένα στο χέρι, σύμφωνα με τη βούληση και την επιθυμία του καθενός, προσφέροντας όμως ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν διάφορες εικαστικές διακοσμητικές συνθέσεις στα πλαίσια μιας καλλιτεχνικής έμπνευσης και αναζήτησης εξωτερικεύοντας και εκφράζοντας πτυχές της προσωπικότητάς τους. Όλα αυτά με την καθοδήγηση του διακεκριμένου εικαστικού- κεραμίστα κ. Βαγγέλη Πατσέα , έργα του οποίου φιλοξενούνται στο Δίαυλο.
Ο Βαγγέλης Πατσέας εννήθηκε το 1971 στον Αλμυρό Μαγνησίας. Ασχολείται με την κεραμική από το 1988.Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις με τη συνεργασία φορέων και συλλόγων. Στην περίοδο της Αποκριάς, συνεργάζεται την τελευταία δεκαετία με καρναβαλικές ομάδες του δήμου Ρεθύμνου ως υλοποιητής ιδεών-κατασκευαστής θεμάτων που έχουν σχέση με της εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη. Τα έργα του με τίτλο «Παλιά Επαγγέλματα που χάθηκαν» βρίσκονται στο Μουσείο Επαγγελμάτων του Εμπορικού Συλλόγου Λειβαδιάς ως μόνιμα εκθέματα.
Το παραπάνω εργαστήριο θα έχει συνολική διάρκεια 30 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε 10 τρίωρες συναντήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Διαύλου κάθε Παρασκευή 18:00-21:00 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να περάσουν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους, και συγχρόνως, να μάθουν να κατασκευάζουν από ανακυκλώσιμα ή ευτελή υλικά, διακοσμητικά και πολλά άλλα αντικείμενα.

Β. Χειροτεχνικές συνθέσεις σε κεραμίδι η πηλό και τεχνικές παλαίωσης
Το εργαστήρι αυτό περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες, όπως τεχνικές παλαίωσης η πατίνας σε ξύλινες επιφάνειες αλλά και καλαίσθητες κατασκευές πάνω σε κεραμίδι ή πηλό με τσόφλι αυγού ,ζωγραφική, ντεκουπάζ και διάφορα φυσικά υλικά. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για έναν εξαιρετικό τρόπο για να διακοσμήσουμε οποιοδήποτε αντικείμενο και να το μετατρέψουμε σε έργο τέχνης για το σπίτι μας ή δωρίζοντάς το σε αγαπημένα μας πρόσωπα! Με την τεχνική αυτή έχουμε ένα άμεσο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ικανότητες, παρά μόνο τα ανάλογα υλικά, η φαντασία του καθενός και φυσικά η διάθεση για δημιουγία! Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 18 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε έξι (6) τρίωρες συναντήσεις που θα μοιραστούν στις δύο παραπάνω θεματικές ενότητες, κάθε Δευτέρα 16:00-19:00. Υπεύθυνη επιμορφώτρια του συγκεκριμένου εργαστηρίου θα είναι η κ. Χριστίνα Κουρεντή .
Η Χριστίνα Κουρεντή γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λιβαδειά Βοιωτίας.Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Έχει μεγάλη εμπειρία ως επιμορφώτρια σε διάφορες ομάδες. Από το 1999 διδάσκει σε φορείς, όπως τα ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΚΕΕ, ΝΕΛΕ, Ειδική Αγωγή, και από το2008 διδάσκει εικαστικά στο ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο κάθε εργαστήρι δε θα ξεπερνά τα 15 άτομα, για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ