Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ στο “Δίαυλο”.

Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων  της  Διεύθυνσης Πολιτισμού και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου διοργανώνουν σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ στο “Δίαυλο”.

Θα λειτουργήσουν τα εξής σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ:
Αρχαρίων: Μαθήματα, διάρκειας 20 ωρών για εξοικείωση και εκμάθηση υπολογιστή. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που δεν γνωρίζουν καθόλου ή ελάχιστα τη χρήση υπολογιστή. Το μάθημα θα πραγματοποιείται ένα τρίωρο την εβδομάδα.
Τμήμα εκμάθησης της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή διάρκειας 50 ωρών: Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες: Microsoft Word, Microsoft Εxcel, Microsoft PowerPoint, Internet Outlook. Το μάθημα θα πραγματοποιείται δύο τρίωρα την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18.00-21.00

MS ACCESS: Πρόκειται αρχικά για το σεμινάριο εκμάθησης της Εφαρμογής Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (MS Access).Η Microsoft Access είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων που κυκλοφορούν στην αγορά. Η μεγάλη διάδοσή της τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην απλότητα και ευκολία στη χρήση της, καθώς και στη δυνατότητά της να δημιουργεί εφαρμογές διαχείρισης βάσεων δεδομένων σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τις Λειτουργίες και το Περιβάλλον της Εφαρμογής Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (MS Access). Το Σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις σχετικές με τις Βάσεις Δεδομένων αλλά και σε εξοικειωμένους χρήστες που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους ώστε να εκμεταλλεύονται αποτελεσματικότερα τις δυνατότητες και χαρακτηριστικά της Εφαρμογής Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (MS Access). Το σεμινάριο έχει διάρκεια 30 ώρες.

Δημιουργία Ιστοσελίδας: Πρόκειται για σεμινάριο διάρκειας 50 ωρών που θα πραγματοποιείται δύο δίωρα  την εβδομάδα.. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 16.00- 18.00.

Photoshop: Το πρόγραμμα Photoshop, είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να επεξεργαστούμε υπάρχουσες φωτογραφίες ή να υλοποιήσουμε δικό μας πρωτότυπο υλικό ζωγραφίζοντας με πινέλα ή σχεδιάζοντας με ανυσματικά εργαλεία όπως το πενάκι. Το Photoshop είναι ένα εύχρηστο και ευέλικτο πρόγραμμα μιας και χρησιμοποιείται από πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως το Mac, τα Windows, το Unix. Διαθέτει ένα πάρα πολύ φιλικό περιβάλλον χρήστη καθώς και το πληρέστερο σετ από εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας. Το σεμινάριο διάρκειας 30 ωρών θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 18.00-21.00.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ