Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
Σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ στο “Δίαυλο”

 Η Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου διοργανώνει σεμιναριακά προγράμματα Η/Υ στο “Δίαυλο”.

Τμήμα Αρχαρίων: Μαθήματα, διάρκειας 20 ωρών για εξοικείωση και εκμάθηση υπολογιστή. Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα που δεν γνωρίζουν καθόλου ή ελάχιστα τη χρήση υπολογιστή. Το μάθημα θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 11.00-14.00.
Τμήμα εκμάθησης της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή διάρκειας 50 ωρών: Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι παρακάτω ενότητες: Microsoft Word, Microsoft Εxcel, Microsoft PowerPoint, Internet Outlook.
Το μάθημα θα πραγματοποιείται δύο τρίωρα την εβδομάδα.. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18.00-21.00
MS ACCESS : Πρόκειται αρχικά για το σεμινάριο εκμάθησης της Εφαρμογής Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (MS Access). Η Microsoft Access είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων που κυκλοφορούν στην αγορά. Η μεγάλη διάδοσή της τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην απλότητα και ευκολία στη χρήση της, καθώς και στη δυνατότητά της να δημιουργεί εφαρμογές διαχείρισης βάσεων δεδομένων σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τις Λειτουργίες και το Περιβάλλον της Εφαρμογής Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (MS Access).Το Σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις σχετικές με τις Βάσεις Δεδομένων αλλά και σε εξοικειωμένους χρήστες που θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους ώστε να εκμεταλλεύονται αποτελεσματικότερα τις δυνατότητες και χαρακτηριστικά της Εφαρμογής Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων (MS Access). Το σεμινάριο διάρκειας 30 ωρών θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρα 16.00-18.00.
Δημιουργία Ιστοσελίδας: Πρόκειται για σεμινάριο διάρκειας 50 ωρών που θα πραγματοποιείται δύο τρίωρα την εβδομάδα.. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18.00-21.00
Photoshop: Το πρόγραμμα Photoshop, είναι ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να επεξεργαστούμε υπάρχουσες φωτογραφίες ή να υλοποιήσουμε δικό μας πρωτότυπο υλικό ζωγραφίζοντας με πινέλα ή σχεδιάζοντας με ανυσματικά εργαλεία όπως το πενάκι. Το Photoshop είναι ένα εύχρηστο και ευέλικτο πρόγραμμα μιας και χρησιμοποιείται από πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως το Mac, τα Windows, το Unix. Διαθέτει ένα πάρα πολύ φιλικό περιβάλλον χρήστη καθώς και το πληρέστερο σετ από εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας.

 

Το σεμινάριο διάρκειας 30 ωρών θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 18.00 – 21.00.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε απευθύνεστε στη γραμματεία του Διαύλου, Τοπάλη 14, τηλ. Επικοινωνίας 2421033692. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ