Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024
Σεμινάριο σύγχρονου χορού στη Δημοτική Σχολή Χορού

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.ΠΑ.Π.- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου για το κλείσιμο της εκπαιδευτικής περιόδου της Δημοτικής Σχολής Χορού, διοργανώνει ακόμη ένα σεμινάριο σύγχρονου χορού με καλεσμένη αυτή τη φορά την εξαιρετική χορογράφο και χορεύτρια Rhiannon Morgan.  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Χορού την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 1η  Ιουλίου 2016.

Ο τίτλος του σεμιναρίου είναι «Μουσικο-Χορογραφία: Το σώμα ως όργανο μουσικής». Σκοπός του μαθήματος είναι να ανακαλύψουμε  το ποια είναι η εσωτερική μας μουσική, πώς δονείται και συντονίζεται το σώμα μας όταν επικοινωνεί, πώς αντιδρούμε σε διαφορετικούς ρυθμούς και δυναμικές, ποιες είναι οι επιπτώσεις και πώς βρίσκουν έκφραση στο σώμα μας, πώς μεταφράζουμε τη φαντασία μας σε χορογραφική γλώσσα.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει με φυσική προθέρμανση, όπου θα συντονιστούμε με το σώμα μας και θα προετοιμαστούμε για τις χορογραφικές εργασίες της ημέρας. Αντλώντας από παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές χορού (Cunningham και Release), καθώς και κινεζικές πολεμικές τέχνες (Qigong και Kung Fu), αυτό θα μας προσφέρει το πλαίσιο για την πλήρη ενσυναίσθηση και παρουσία σώματος/μυαλού.

Το δεύτερο μισό του εργαστηρίου θα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση μεθόδων χορογραφικού αυτοσχεδιασμού, τόσο μεμονωμένα όσο και σε ομάδα, διερευνώντας τη μοναδική σχέση του ήχου και της κίνησης. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου θα  συνοδεύει με το ακορντεόν της η Io Le Moller, η οποία θα καθοδηγεί και θα υποστηρίζει την εξερεύνηση της κίνησης.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να βρουν μια μοναδική μορφή επικοινωνίας μέσω του σώματος, δοκιμάζοντας τα όριά τους και ανακαλύπτοντας το δικό τους μουσικο-χορογραφικό ταξίδι.

 

Η Rhiannon Morganείναι Βρετανίδα/ Ελληνίδα χορεύτρια και χορογράφος.

Ξεκίνησε με καλλιτεχνικό πατινάζ ως αθλήτρια διεθνούς επιπέδου. Αφού παρακολούθησε την παράσταση  της Pina Bausch Palermo Palermo, την κέρδισε ο χορός και σπούδασε χορό στο Rambert School of Dance του Λονδίνου.

Έχει χορέψει με πολλούς επιφανείς χορογράφους όπως ο Nigel Charnock(DV8 Company), Willy Cardona (USA), Anu Sistonen (Λουξεμβούργο), Jean Guillaume Weiss (Λουξεμβούργο), Nicolas Vladyslav (Sidi Larbi Cherkaoui-Βέλγιο ) και τονAkram Khan στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου του 2012, καθώς και με τις ομάδες Volcano Theatre (UK), Cocoon Dance (Γερμανία), Henri Oguike Dance Company (UK).

Από το 2013 εργάζεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στις παραγωγές “Με Μουσικές Εξαίσιες” της  Σ. Σπυράτου,”Alexander The Great Rock Opera” του Κ. Αθυρίδη, “TAN” του Κ. Γεράρδου και “Ο ΜυστικόςΚήπος” της Μ. Τόλη.

Το 2014 έλαβε το πτυχίο ΜΑ (Master of Arts) με θέμα «Η Ανατολική Φιλοσοφία και ο Χορός» στη Σχολή London Contemporary Dance του Λονδίνου και αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική της χορογραφική δουλειά με τη μουσικό Ιώ Λε Μολέρ- Μόκα.  Αυτή η συνεργασία τις έφερε να δώσουν παραστάσεις σε Φεστιβάλ στην  Ευρώπη και να δημιουργήσουν την προσωπικήτους μορφή  ενώνοντας τη ζωντανή μουσική με το χορό. Η Rhiannon, με το πάθος της για το χορό, πάντα δράττει κάθε ευκαιρία για να προωθήσει περαιτέρω τα καλλιτεχνικά της όρια και να μοιραστεί την τέχνη της.

Η Io Le Moller ξεκίνησε το κλασικό ακορντεόν σε ηλικία 14 χρόνων. Μισή Ελληνίδα, μισή Γαλλίδα, έχει σπουδάσει στο Λουξεμβούργο, τη Γερμανία και το Λονδίνο (Βασιλική Ακαδημία Μουσικής). Παράλληλα με παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη, έχει βάλει στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες της, επιδεικνύοντας  δημιουργικότητα και συμμετέχοντας σε κάθε είδους σχέδια. Από το 2013 ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζει τη συνεργασία της με διάφορους καλλιτέχνες.

 

 

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ