Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
«Στους δρόμους της Αντίστασης»: εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θέμα εκφάνσεις της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή της Μαγνησίας, η Διεύθυνσή μας οργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές των τάξεων Τετάρτης Δημοτικού έως Τρίτης Γυμνασίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου «Κατοχή και Αντίσταση στη Μαγνησία, 1941-1944», με πίνακες, φωτογραφίες, σπάνιο αρχειακό υλικό και τεκμήρια από τη συγκεκριμένη περίοδο, προβολές διαφανειών και βίντεο, ενώ μέσα από το παιχνίδι «Στους δρόμους της Αντίστασης», οι μαθητές αναγνωρίζουν σημεία της σύγχρονης πόλης που σχετίζονται με την περίοδο της Κατοχής (Σχεδιασμός παιχνιδιού: Αναστασία Σωτηρίου, στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος του Π.Θ).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαρκεί 2 ώρες και θα πραγματοποιείται από Τρίτη έως Παρασκευή τις ώρες 8.55 έως 10.55 και 11.00 έως 13.00, για το διάστημα από 3 Οκτωβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2014. Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 25, ενώ η οικονομική συμμετοχή είναι 1€ ανά μαθητή (με κάποια ελαστικότητα, κατόπιν συνεννόησης, τόσο στον αριθμό μαθητών, εάν πρόκειται για ένα τμήμα ή τμήματα απομακρυσμένων σχολείων, όσο και στο ποσό συμμετοχής, σε περιπτώσεις απόρων μαθητών).

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών στα τηλέφωνα 2421039644, 2421021664 (πληρ. κα. Ξανθοπούλου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με στόχο να το παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές.

Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε, επίσης, πως η Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και των άλλων Μουσείων του Δήμου Βόλου, δηλαδή  του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου στη Μακρινίτσα, του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Πορταριάς, του Εκθετηρίου Αγροτικής Οικονομίας και Παραδοσιακού Ελαιοτριβείου «Χατζηγιάννη» στο Κατηχώρι, το Μουσείο – Πινακοθήκη Χρυσούλας Ζώγια στο Βόλο, το Μουσείο Προπολεμικής Μεταξουργίας στο Μεταξουργείο Ετμεκτζόγλου στη Νέα Ιωνία και ο «Χώρος Μνήμης 18.12.1943» στη Δράκεια.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν, σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, να προγραμματίσουν επίσκεψη με ξενάγηση και διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις στα παραπάνω Μουσεία, απευθυνόμενοι στα ίδια τηλέφωνα.

Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Λούλη 33α και Κρήτης, Νέα Ιωνία

Ώρες λειτουργίας για το κοινό: Τετάρτη 18.000 – 20.00.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ