Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
Στους ρυθμούς του 11ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων κινείται από χθες η πόλη του Βόλου

Στους ρυθμούς του 11ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νεανίδων θα κινείται από σήμερα η πόλη του Βόλου. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση μετρά δέκα παρουσίες στη διοργάνωση και θα προσπαθήσει να φτάσει σε μια ακόμη επιτυχία μετά το χρυσό μετάλλιο στην Πράγα το 1997 και το χάλκινο το 2013 στο Βόλο, που φιλοξενεί για δεύτερη φορά το τουρνουά.

Συνδετικός κρίκος με την ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο το 2013 αποτελούν 3 πρόσωπα. Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου και Ιωάννα Χυδηριώτη θα προσπαθήσουν και πάλι υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μορφέση να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι η Αντιγόνη Ρουμπέση εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ των συμμετοχών στη διοργάνωση, καθώς έχει τέσσερις, ενώ βρίσκεται και στην 1η θέση στον πίνακα των σκόρερ με 46 γκολ.

Τη μερίδα του λέοντος στις επιτυχίες έχουν ΗΠΑ και Αυστραλία. Και οι δύο έχουν κατακτήσει επτά μετάλλια, με τις Αμερικανίδες να βρίσκονται ωστόσο στην 1η θέση, καθώς έχουν φτάσει στα τρία χρυσά, με τις Αυστραλέζες να ακολουθούν με δύο. Οι ΗΠΑ διατηρούν και το ρεκόρ στη συμμετοχή τους σε τελικούς της διοργάνωσης, καθώς σε τρεις συμμετοχές έχουν πανηγυρίσει ισάριθμες φορές. Αντίθετα η ομάδα της Αυστραλίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «άτυχη» των τελικών του θεσμού, καθώς σε έξι συμμετοχές σε τελικούς μετρά μόλις δύο νίκες. 

Πηγή: taxydromos.gr

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ