Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου 2016  σε ηλικία 85 ετών ο Γιώργος Καρυδάκης, μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου από το 1984 έως το 2012. Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η είδηση του θανάτου του γέμισε θλίψη τη διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕ.ΘH ( Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ) στον οποίο εργάσθηκε και προσέφερε για τόσα χρόνια κυρίως όμως τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάσθηκε στενά και αποκαλούσε παιδιά του. Η προσφορά του ως μαέστρου της Φιλαρμονικής ήταν πολύ σημαντική. Υπήρξε μέντορας και δάσκαλος των περισσότερων μουσικών, μελλών της Φιλαρμονικής Δήμου Βόλου ανάμεσα στους οποίους και ο σημερινός Αρχιμουσικός που τον διαδέχθηκε, Βασίλης Τασούδης. Με την αποχώρηση του το 2012 ο νεοσύστατος τότε Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  τίμησε το Μαέστρο για την πολύτιμη προσφορά του με μια πανηγυρική αποχαιρετιστήρια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Ο Γιώργος Καρυδάκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1932. Ο πατέρας του υπήρξε και εκείνος αρχιμουσικός μπάντας στην Άρτα. Εκείνος ήταν ο πρώτος του δάσκαλος στη μουσική. Σπούδασε  στο Κρατικό Ωδείο της Θεσσαλονίκης.  Εκτός από μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου διετέλεσε και καθηγητής ενοργάνωσης στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου ενώ υπήρξε  μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Συνθετών. Έδωσε μεγάλη ώθηση στην Φιλαρμονική Ορχήστρα η οποία αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε καλλιτεχνικά επιτυγχάνοντας μια ξεχωριστή πορεία σε μουσικά φεστιβάλ, παρουσίασε σπουδαίες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με αξιόλογα μουσικά σχήματα της περιοχής αλλά και της χώρας. Παράλληλα η Φιλαρμονική ανταποκρίθηκε σε όλες τις ανάγκες του Δήμου μας, ήταν παρούσα σε όλες τις επετειακές, εθιμικές αλλά και εποχιακές εκδηλώσεις,  πλαισίωσε μεγάλες διοργανώσεις, παρήγαγε  σημαντικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό έργο, με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου  και χάραξε νέους δρόμους μουσικής παιδείας και καλλιτεχνικής προσφοράς

Η Διοίκηση και το Προσωπικό του Οργανισμού μας, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους του και στην οικογένεια του.

κεκπα διεκ κεκπα διεκ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ